Oranjekermis in Velp

VELP – Donderdagmiddag 3 april is het weer zover, de Oranjekermis is weer in het dorp, heel jong Velp en Rozendaal loopt uit. Alle kinderen van de basisscholen en peuterzalen in Velp en Rozendaal ontvingen deze week van de organiserende Stichting Velp voor Oranje op school een reductiemunt. 

En daar willen ze vast zo snel mogelijk gebruik van maken, op het parkeerterrein De Vlashof in Velp, achter Albert Heijn, is van donderdag 3 april tot en met zondag 6 april van alles te beleven. 
Een Kermis is eigenlijk een groot, en voor iedereen gratis, toegankelijk pretpark, veel mensen genieten alleen al van het kijken naar al die gierende en pret makende kermisgangers in spannende en feestelijk verlichte attracties. 
Anderen slenteren gezellig met de hele familie, een oliebol etend of op een zuurstok knabbelend, over het Kermisterrein. Ook het opbouwen van de indrukwekkende en technisch hoogstaande attracties is, in de dagen voorafgaand aan de Kermis, al een belevenis voor velen op zich.
Natuurlijk komen er dit jaar weer botsauto’s en ook de spannende, draaiende ‘bank’ (Wipp Number One) komt weer naar Velp. Voor de kleintjes is er een leuke draaimolen met paardjes, ze kunnen eendjes vissen en ballen gooien en in de trampoline kunnen ze misschien wel 10 meter hoog springen. 
Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn kracht beproeven bij de Kop van Jut, kortom er is van alles te doen op de gezellige Velpse Oranjekermis. 
q13qbjc0mpiq0q97aw03gmm33
Gehandicapten
Voor het negende achtereenvolgende jaar heeft Velp voor Oranje alle gehandicapte bewoners en bezoekers van dagverblijven, uitgenodigd om naar de Kermis te komen. Vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur en 14.30 uur zijn leden van het gemeentebestuur aanwezig om groepen van zo’n 30-40 mensen welkom te heten op deze speciale Kermismiddag. Ook zelfstandig wonende gehandicapten die niet werden uitgenodigd zijn natuurlijk van harte welkom.
Burgemeester mevrouw Van Wingerden-Boers van de gemeente Rheden leidt op die deze middag de nieuw gekozen gemeenteraadsleden rond door de gemeente. De touringcar met raadsleden maakt om 14.30 uur een tussenstop bij de Kermis, zodat de burgemeester traditiegetrouw de gehandicapte gasten ook dit jaar weer welkom kan heten. En daarna begeleidt ook zij, net als voorgaande jaren, de gehandicapte bezoekers in de diverse kermisattracties. 
Aansluitend worden alle bezoekers, ook de nieuwe raadsleden, getrakteerd op de overheerlijke oliebollen van Nico Sterrenberg jr.. Bij de jaarlijkse AD-oliebollentest in december 2013 scoorde hij een 9 en behoorde daarmee tot de acht beste oliebollenbakkers van Nederland.  
Stichting Velp voor Oranje organiseert de kermissen al sinds 1894; de jaarlijkse Kermis hoort bij de tradities van het dorp. Wie herinnert zich niet de Kermissen in z’n jeugd: zonder vader en moeder zwieren in allerlei enge toestellen, gieren van de pret, gillen van (een beetje) angst en misselijk van al het snoepen. 
En met de pachtopbrengst van de Kermis kan Velp voor Oranje – samen met zo’n 100 vrijwilligers van Velpse verenigingen – vervolgens weer een prachtig Koningsfeest organiseren en volgend jaar een indrukwekkend Bevrijdingsfeest.  
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
bimcnvuw7xcax3m8c84j698v5
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen