Pleegouders en gezinshuisouders zoeken verbinding met elkaar

ELLECOM – Op donderdag 29 juni wordt in de gemeente Rheden de eerste netwerkbijeenkomst voor pleegouders, gezinshuisouders en steungezinnen georganiseerd.

Op deze startbijeenkomst wordt kennis met elkaar gemaakt en kunnen ervaringen over het zorgen voor een kind van ander worden uitgewisseld. Doel is het vormen van een netwerk rondom Gezinswonen binnen de gemeente Rheden waarin men elkaar kan ondersteunen.

Het opvangen van andermans kinderen als de eigen ouders dat even niet kunnen, is een prachtige vorm om een kind een warme plek te bieden. Maar het kan veel van jou en je directe omgeving vragen.

Hoe zorg je dat je het volhoudt als het even tegenzit? En hoe regel je voldoende hulptroepen, zodat je er niet alleen voor staat? Waar loop je tegenaan binnen het bieden van goede zorg?

De hulp en steun van een ander gezin kan dan veel voor je betekenen. Maar hoeveel ouders ken jij bij jou in de buurt die jouw vragen en problemen begrijpen en op wie je een beroep kunt doen?

Om in contact te komen met andere pleegouders en gezinshuisouders wordt de eerste netwerkochtend rondom Gezinswonen georganiseerd. Iedereen die op welke manier dan ook zorgt voor het kind van een ander is welkom.

Het initiatief wordt een warm hart toegedragen door de Nederlandse Vereniging voor Pleegzorg (NVP), het Gezinspiratieplein (Lindenhout, Intermetzo en de Rudolphstichting) en de Gemeente Rheden.

  • Voor wie: Pleegouders, gezinshuisouders, pleeggrootouders en steungezinnen
  • Locatie: Dushihuis, Kastanjelaan 2, Ellecom
  • Aanvang: 10.00-12.00 uur

Opgeven via: Inge Butterman, [email protected] voor vragen: 06-48080197

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen