Opening expositie Peintisseries van Saskia Weishut-Snapper

Foto: Saskia Weishut-Snapper

RHEDEN – Op zaterdagmiddag 10 juni om 16.00 uur zal de tentoonstelling van Saskia Weishut-Snapper (Amsterdam) in de Dorpskerk van Rheden worden geopend. Zij exposeert daar gedurende deze zomer haar Peintisseries.

Opening op 10 juni

De opening, die normaal gesproken veelal tezamen valt met het schaapscheerdersfeest, wordt, aangezien Saskia tezelfdertijd een expositie heeft in New York, deze keer de zaterdag ervoor gehouden. Bij de opening zal organist Piet Cnossen improvisaties op de orgels laten horen, geïnspireerd door de geëxposeerde textiele werken.

Peintisseries

Saskia noemt haar werken Peintisseries, een samensmelting van de woorden peinture, schilderij en tapisserie, borduur/textiel werk. Ze schildert met textiel en ze textielt als een schilder. Sinds 1976 zijn haar kunstwerken te zien geweest in Duitsland, Engeland, Italië, Griekenland, Amerika en Japan. En in Nederland natuurlijk.

Saskia Weishut-Snapper

Saskia Weishut-Snapper heeft haar scheppend vermogen niet van vreemden. Haar beide ouders waren kunstenaars in Bergen NH. Vader Rein Snapper was schilder, tekenaar en graficus. Moeder Mies Bloch illustreerde kinderboeken en tekende talrijke portretten en werd vooral bekend door haar kruissteekpatronen. Door de Margriet werden eertijds 150.000 van het Mies Bloch Kruissteekboek uitgegeven.

Welkom bij deze opening. U kunt de tentoonstelling in de Dorpskerk tot 10 september ook bekijken tijdens de zaterdagse openstellingen (van 11.00 tot 16.00 uur). De kerk kan worden bezichtigd en de orgels worden bespeeld.

Meer informatie over de tentoonstelling en de activiteiten die Groep X organiseert vindt u op de website (http://www.groepx.nl) onder Cultuur.

De toegang is vrij.

Saskia Weishut-Snapper

Reacties

article
100557
Saskia Weishut-Snapper heeft haar scheppend vermogen niet van vreemden
RHEDEN – Op zaterdagmiddag 10 juni om 16.00 uur zal de tentoonstelling van Saskia Weishut-Snapper
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/100557/opening-expositie-peintisseries-saskia-weishut-snapper/
2017-05-28T15:13:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/05/28151028/Saskia-Weishut-Snapper1.jpg
Expositie, Peintisseries, rheden.nieuws.nl, Saskia Weishut-Snapper
Exposities, Nieuws