Veertig ROC-vrijwilligers helpen bij Innoforte WandelDrieDaagse

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Maar liefst veertig vrijwilligers ‘levert’ het ROC om de derde Innoforte WandelDrieDaagse in goede banen te leiden.

Deze is op maandag 29 mei, woensdag 31 mei en donderdag 1 juni, onder het motto: Velp in beweging. Iedereen mag meedoen, deelname is gratis.

Margot Leenders

“Tot nu toe hebben zich 170 deelnemers ingeschreven maar de ervaring leert ons inmiddels dat het uiteindelijke aantal deelnemers hoger ligt. De mensen worden aangestoken door het plezier van de deelnemers en besluiten dan om alsnog mee te lopen. Prima toch? Hoe meer mensen meedoen en ervaren dat bewegen goed voor ze is, hoe beter!”

“Maar waar ik heel blij mee ben is dat het ROC spontaan veertig vrijwilligers levert. We hebben een goed contact met hen omdat we studenten een stageplek bieden. Daar steken wij veel energie in en dan is het erg leuk om op deze manier te merken hoe dat gewaardeerd wordt! Het is een welkome aanvulling op de inzet die onze eigen vrijwilligers al plegen.”

Behalve bewoners van de locaties van Innoforte lopen er ook deelnemers via buurthuis De Poort, de RIBW, Nieuw Schoonoord en de dagbestedingslocaties ’t Prieel en De Serre mee.

Oosterwolde, Lorentzhuis, en ’t Jagthuis

Maandag 29 mei is de eindbestemming Oosterwolde, woensdag 31 mei is de dag van het Lorentzhuis. De wandelaars worden hier gastvrij onthaald met een drankje en wat lekkers. Op donderdag 1 juni wordt de binnenkomst groots aangepakt. Tussen 14.30 uur en 15.00 uur is de feestelijke intocht met gladiolen en een feestje in de tuin van ’t Jagthuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen