Buurthuis de Poort is op zoek naar jou!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Buurthuis de Poort is op zoek naar een nieuwe bestuurder, omdat één van haar bestuursleden wegens drukke werkzaamheden haar functie moet neerleggen.

Over buurthuis de Poort:

Buurthuis de Poort is een buurthuis in Velp-Zuid. Het motto is Van Voor en Door de inwoners van Velp-Zuid. Alle activiteiten die zij organiseren worden door vrijwilligers gedaan en daar zijn zij trots op. Sinds het faillissement van Carion, voormalig welzijnsinstelling in de gemeente Rheden, is een actieve en enthousiaste groep vrijwilligers opgestaan om ervoor te zorgen dat Buurthuis de Poort open kon blijven en alle activiteiten konden doorgaan.

Inmiddels mag het bestuur van de organisatie zeggen dat dit gelukt is en werken zij dag in, dag uit aan het verder uitbreiden van haar activiteitenaanbod. Ook is de groep vrijwilligers behoorlijk gegroeid, van 50 naar 64. De komende jaren willen zij als bestuur het activiteitenaanbod verder uitbreiden en de vrijwilligersorganisatie verder professionaliseren. Door het vertrek van één van de bestuurders zijn zij op zoek naar een nieuwe collega-bestuurder die samen met de rest van het bestuur, de schouders eronder zet.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

  • De organisatie is op zoek naar een actieve netwerker die Buurthuis de Poort kan vertegenwoordigen in overleggen met externe samenwerkingspartners, denk daarbij bijvoorbeeld aan de gemeente Rheden, het inloophuis Velp-Zuid, Innoforte, Radar Uitvoering Oost, het Wijkplatform en natuurlijk andere dorpshuizen in onze gemeente. Het is dan ook erg fijn als je goed bekend bent met Velp-Zuid, een netwerk hebt in onze gemeente en bekend bent met de sociale kaart van Rheden.
  • Als bestuurder van Buurthuis de Poort sta je midden in het buurthuis en tussen haar vrijwilligers. Makkelijk contacten leggen en onderhouden is dan ook belangrijk.
  • Kennis van en ervaring als bestuurder van een welzijnsorganisatie is een pré, maar geen must. Als je ervaring hebt op het gebied van professionalisering van club- buurthuiswerk of beleidsmatige ervaring hebt, ben je ook meer dan welkom.
  • Natuurlijk verwachten de organisatie van je dat je deelneemt aan de bestuursvergaderingen. Zij vergaderen gemiddeld één keer per maand op dinsdagavond. Je mag er rekening mee houden dat het gemiddeld 4 tot 5 uur van je vrije tijd zal kosten, maar daar krijg je natuurlijk een hoop voldoening en een zinvolle vrijwillige tijdsbesteding voor terug.
  • Alle werkzaamheden zijn vrijwillig en onbezoldigd. Wel biedt de organisatie je een betrokken team van medebestuurders en organiseren ze ieder jaar een vrijwilligersdag waarin de organisatie, de waardering uitspreekt naar haar vrijwilligers en dus ook aan jou!

Meer lezen?

Neem eens een kijkje op http://www.buurthuisdepoort.nl of haar facebookpagina: https://www.facebook.com/buurthuisdepoort

Enthousiast geworden?

Stuur een korte motivatie en CV naar de secretaris: Sandra van Turnhout via [email protected]. Mocht je eerst nog meer willen weten, neem dan contact op met Sandra via de email of telefonisch via 06 – 15 08 59 55.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen