Midzomerfestival in centrum van Velp

Foto: Veelzijdig Velp

VELP – Op zaterdag 24 juni wordt in Velp de midzomer gevierd met een nieuw evenement. Op acht locaties in het centrumstraten van het dorp worden ‘pleintjes’ ingericht waar in een ongedwongen sfeer van alles te zien en te beleven is. Van 10 tot 17 uur is het evenement te bezoeken.

Evenement in plaats van een Velleper Donderdag

Teams van Velpse ondernemers zijn de afgelopen maanden onder regie van Jan Huurman bezig geweest om gestalte te geven aan de inhoud van het nieuwste evenement van Veelzijdig Velp. Het Midzomerfestival is een van de evenementen dat in plaats komt van een van de twee Velleper Donderdagen die van de agenda zijn geschrapt.

De opzet van het Midzomerfestival moest uiteraard een heel andere worden dan die van de bekende grote braderie in de zomer.

Gekozen is voor kleinschaligheid

De bezoeker zal geen lange aaneengesloten rijen met kramen aantreffen, maar te maken krijgen met kleinere locaties, die door organisatie als ‘pleintjes’ worden betiteld. Op ieder pleintje hebben winkeliers en horeca elkaar gevonden en voor hun pleintje een thema of voor een bepaalde uitstraling bedacht en uitgewerkt.

Uitgangspunt was dat er op iedere locatie in ieder geval iets te eten en/of te drinken is, dat er amusement is en dat er wat te zien, te kopen of wat te beleven is. Met het nog zetten van de puntjes op de laatste i’s lijken de teams daarin te slagen.

Verkeer

Delen van de Velpse centrumstraten worden afgesloten voor het verkeer, maar de Hoofdstraat blijft in principe open. Voor het doorgaande verkeer komt er een omleidingsadviesroute, zoals dat bekend is van de Velleper Donderdagen. Parkeren wordt die dag lastig, maar de grote parkeerplaatsen bij Albert Heijn, op het Oranjeplein en Den Heuvel kan wellicht een plaatsje gevonden worden.

Van pleintje naar pleintje

Acht locaties in de winkelstraten van het centrum van Velp zijn er op zaterdag 24 juni te bezoeken. Bezoekers hebben ruim de keuzes om een of meer van die pleintjes aan te doen. Aan de Hoofdstraat zijn er maar liefst vier van de acht pleintjes te vinden.

Midzomerfestival

De Overtuin wordt een paradijs voor kinderen om zich uit te leven; er kan worden gesprongen, gedanst, gedraaid en gespeeld.

Midzomerfestival

De tweede plek is te vinden op de hoek van de Hoofdstraat en de Parkstraat. Daar werken veel winkeliers met elkaar om de locatie in te richten onder het thema ‘puur en natuurlijk van veraf en dichtbij’. Streek- en biologische producten worden daar aangeboden, maar ook vanuit de Wereldwinkel worden er artikelen aangeboden. Voor de inwendige mens staat een ruim assortiment klaar bij de horecaondernemers ter plekke.

Midzomerfestival

Even verderop, op de parkeerplaats van Notaris De Kroon en Van Wissing Optiek, kan de jeugd aan de slag met spuitbussen. De mensen van de Verfbrigade uit Velp begeleiden de deelnemers bij het maken van echte graffiti-kunst. Een kleine bijdrage wordt voor de deelname aan deze mini-workshop gevraagd.

Midzomerfestival

De vierde activiteit aan de Hoofdstraat is er een voor autoliefhebbers. Op de parkeerplaats van de ING-bank stelt het Velpse autobedrijf Kien haar mooiste en ook bijzondere exemplaren ten toon. De bekende oranje ING-leeuw loopt daar een paar uur rond en met hem kun je op de foto worden gezet.

Midzomerfestival

Een klein deel van de Rozendaalselaan wordt afgezet voor uiteenlopende activiteiten. Er kan hier geproefd worden van wijn, kaas en wafels, maar ook kun je er genieten van bloemen en pizza’s. De kinderen kunnen aan twee wedstrijdjes meedoen. Op de eerste plaats is er het VK (Velps kampioenschap) Slow Biking, waarbij een traject van 11 meter zo langzaam mogelijk per fiets moet worden afgelegd. Prinsesjes, maar ook prinsjes, maken zelf mee hoe de prinses op de erwt geslapen, of liever gezegd niet geslapen heeft, omdat er iets onder haar matras lag. Wat ligt er onder die stapel van matrassen bij Maassen van den Brink?

Midzomerfestival

Van de Rozendaalselaan naar de Emmastraat komt men op verschillende plaatsen langs winkels die met leuke aanbiedingen of acties staan. In de Emmastraat zelf is er, hoe kan het anders, ruimte voor literatuur, kunst en cultuur. Met voorlezen, kunstexposities, een sneldichter die ter plekke een vers op de persoon maakt en er is natuurlijk een mini-boekenmarkt.

Midzomerfestival

Even verderop, nadat tussendoor een bezoekje aan een wijnproeverij gebracht kan worden, is er een bijzonder pleintje ingericht onder het thema lifestyle. De meeste bedrijven rondom Puur doen mee en presenteren zich. Een paar keer vindt er een kindermodeshow plaats en draaien ze daar met vinyl 45 toeren.

Midzomerfestival

De achtste locatie kennen we nog wel van de Velleper Donderdagen: muziek op het plein in de Oranjestraat. Op een groot podium vinden daar optredens plaats en kan er heerlijk gegeten en gedronken worden.

Meer en gedetailleerde informatie is te vinden op de website van Veelzijdig Velp en op haar Facebookpagina en geef de pagina een ‘Like’!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen