Schaapscheerdersfeest in Rheden al 50 jaar een ware happening

RHEDEN – Voor de 50 ste keer werd zaterdag 17 juni het schaapscheerdersfeest gehouden in Rheden, voor café Het Wapen van Rheden werden de schapen uit hun jasje geknipt. Voor de vijftiende keer werd het georganiseerd door de stichting BreBo.

De schapen kwamen tegen 08.40 uur vanuit de schaapskooi op de Posbank met de herders naar beneden. Nadat het sein was afgegeven dat zij veilig het spoor konden oversteken werden ze begeleid door de March & Showband Rheden richting het Wapen van Rheden. Daar werd de kudde opgewacht door het Rhedens Fanfarekorps en vele dorpsbewoners.

Na een openingswoord van stichting BreBo door Thea Bremer overhandigde de directeur Esther Tobé van de Mauritiusschool samen met enkele schoolkinderen een cheque van € 182,25. Geld dat de scholieren bijeen gehaald hadden door het inzamelen van lege flessen.

Hierna nam de burgemeester Petra van Wingerden het woord, zij feliciteerde de stichting met haar jubileum en was blij dat ze voor de laatste keer in haar functie als burgemeester de kans kreeg om de schaar te kunnen overhandigen aan herderin Cynthia Berendsen, ook wethouder Constans Pos was hierbij aanwezig.

Nadat alle schapen van hun vacht ontdaan waren vertrok de stoet, dwars door de braderie in de Groenestraat, weer terug naar naar de schaapskooi.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s

Reacties