Opening Boerderijwinkel De Bonte Bentheimer Spankeren

SPANKEREN – Onder grote belangstelling van de vele aanwezigen werd afgelopen zaterdag de boerderijwinkel RonRon, van Ron Gelderman en Majola van Dijk aan de Kappersweg 3 in Spankeren officieel geopend door wethouder Tjebbe Vugts van de gemeente Rheden.

Ron Gelderman en Majola van dijk komen eigenlijk uit de horeca, maar besloten het roer geheel om te gooien en een biologischse boerderij te beginnen met varkens enkele paarden en kippen.

De boerderij met 3 hectare weiland bevat 3 paardenstallen, deze zijn nu ingericht als varkensstallen.De keuze is gevallen op de Bonte Bentheimers. “Deze varkenssoort geeft een ouderwetse en de lekkerste karbonade,” aldus Ron, “En ze moeten vrij kunnen scharrellen, wroeten en een modderbad kunnen nemen. De Bonte Bentheimer staat naast het Nederlands landvarken bekend als zeldzaam dier. Nu 3 jaar later zijn we in de gelukkige situatie dat we nu een heuse boerderij hebben met de beesten bij huis en een fatsoenlijk onderkomen voor de dagbesteding op de deel.”

“Naast de mooiste vleesproducten van onze Bonte Bentheimers gaan we alles wat onze boerderij ons brengt aanbieden in de boerderijwinkel. U kunt denken aan eieren van onze scharrel kippen de zeldzame Chaamshoen die vrij lopen over het erf, onbespoten aardbeien maar ook wat later appels en peren en aardappels van ons land.” De openingstijden van de winkel zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Vrijdags van 17.00 tot 20.00 uur.

De wethouder Tjebbe Vugts had de eer de boerelandwinkel officieel te opende door het doek van de naamplaat af te trekken, waardoor de naam zichtbaar werd namelijk RonRon, de Franse naam RonRon is gekozen voor de winkel, dat betekent in het Nederlands KnorKnor. Hierna nam de boer Ron Gelderman het woord hij bedankte de vele aanwezigen voor hun komst, en verraste zijn vrouw Majola met het geven van naamschild met daarop de naam van de boerderij ” Wel gedacht” de boerderij had geen naam maar na veel speurwerk was hij er achter gekomen dat de boerderij vroeger zo heette. Hierna was er gelegenheid om te toosten op deze feestelijke opening en gezellig met elkaar te praten onder genot van een drankje en hapje.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk op: http://scharrelvarken.info/boerderij-winkel Op http://www.bontebentheimer.nl kunt u meer informatie van dit ras vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen