Rheden Nieuws eet op het Midzomerfestival in Velp

Foto: Foter.com

COLUMN – Uw columnist is blij verrast dat de Velleperdonderdagen hun langste tijd gehad hebben. Steeds meer middenstanders uit het dorp aan de Veluwezoom sloten hun deuren op deze dagen, terwijl het de middenstand er juist om te doen was in de zomer meer mensen naar hun winkels te trekken.

Na jaren bleek dat er heel veel mensen kwamen maar die kochten niet bij ‘onze’ middenstand en wel bij kramen van marktkooplui die van braderie naar braderie trekken.

Jan Huurman en het bestuur van het BIZ-Velp (“Voluit heet het Bedrijfsinvesteringszone Centrum Velp, maar dat moet u maar snel vergeten. Iedere ondernemer/winkelier maakt deel uit van die ondernemersvereniging”) geven het Centrum van Velp een nieuwe impuls om samen te werken.

Dit jaar zijn er twee Velleperdonderdagen en zaterdag 24 juni 2017 voor het eerst het Midzomerfestival.

Na weken mediterrane omstandigheden, zakte de temperatuur ver onder de dertig graden en nog erger er was de hele dag een nare miezer regen en geen zon te zien.

Uw columnist had het zeer te doen met de middenstand die zich verheugde op extra klanten, die zich inspanden om u een extra leuke dag te bezorgen. Op verschillende plaatsen muziek, activiteiten en (waar uw columnist vooral van houdt) gelegenheid tot eten en drinken.

De horeca en gespecialiseerde verswinkels keken met extra ingehuurde personeel uit op de lege terrassen. Zo jammer, het was een prima initiatief met een mooi programma voor de kleinste kinderen tot de ouderen in ons dorp, alle winkeliers deden hun best om samen binnen de gekozen thema’s.

Toch heeft uw columnist genoten op diverse plekken van de vrolijkheid en de wens om er iets moois van te maken. Namens de zon, het KNMI en de andere weergoden biedt hij zijn excuses aan en hoopt dat Veelzijdig Velp zich niet laat ontmoedigen door een dagje slecht weer. Het idee is prima.

Misschien een reprise op een lekkere, luie, lome zondagmiddag. De sfeer is meesterlijk op muziek gezet door The Kinks.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen