Gemeente Rheden gaat Japanse duizendknoop verwijderen

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – De Japanse duizendknoop is een snel groeiende en lastig te bestrijden plant. De plant verdringt alle andere planten en vormt zo een bedreiging voor de natuur. De wortels zijn zo sterk dat ze schade kunnen veroorzaken aan wegen, woningen en andere bouwwerken.

Aanpak gemeente Rheden; uitgraven en de grond zeven

De gemeente gaat de Japanse duizendknoop te lijf door de plant uit te graven tot ongeveer 1 meter diepte.  Alle grond die er uit komt, zeven ze om de wortels eruit te halen. Ze houden daarna in de gaten of de plant niet meer terugkomt.

Uit een klein stukje stengel of wortel kan al een nieuwe plant groeien.

De plant verspreidt zich via de grond en het gaat nog sneller wanneer deze niet goed uitgegraven, gemaaid of snel verwijderd wordt. Binnen enkele jaren kan een plant uitgroeien tot een plek van tientallen vierkante meters.

Hoe meer mensen, hoe beter

Help mee de plant op te sporen, uit te trekken of te graven. 

Staat hij ook in uw tuin of in uw buurt? Geef het dan door aan de gemeente via [email protected].  Ook voor vragen kunt u dit e-mailadres gebruiken. Bellen kan natuurlijk ook via (026) 49 76 911.

Ziet u de Japanse duizendknoop in uw tuin, probeer deze dan met wortel en al direct te verwijderen, Door dit regelmatig te doen, raakt de plant uitgeput.

Als je er maar snel genoeg bij bent, kun je als inwoner echt het verschil maken.

Het afval moet in de grijze container. Ieder klein scheutje van de plant in de groene container kan namelijk ergens anders, na compostering, een nieuw plantje worden.

De plant kan uitgroeien tot wel drie meter hoog. In augustus bloeit de plant met kleine crèmewitte bloemen. In de winter sterft hij af maar blijven de verdorde stengels staan.

http://www.bestrijdingduizendknoop.nl

Foto: gemeente Rheden

Een alternatief, de Japanse duizendknoop is eetbaar, http://cuisinedamis.blogspot.nl/2013/10/japanse-duizendknoop-taart.html

Japanse duizendknoop

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen