Ruim 200 wandelaars op de Liemers Posbankloop

Foto: Liemers Posbankloop

REGIO/VELUWEZOOM – 24 juni hebben wandelaars uit het hele land meegelopen in de Kennedymars en 4D-Trainingstocht vanuit Huis van Droo in Duiven.

In de nacht hebben de 80 km Kennedywalkers een 30 km rondje Liemers gedaan waarbij ze onder andere in Loo bij de Dorpsnoot een goed verzorgde rustpost hadden. Bijzondere ervaring was de 1e rustpost bij de sterrenwacht van Corona Borealis (Sterrenwacht) in Zevenaar.

In de ochtend zijn de 4D-wandelaars aangesloten bij de Kennedywalkers voor een behoorlijk pittige 50 km wandeltocht door de Liemers en over de Veluwezoom/Posbank.

Bij de brandweerkorpsen aan weerszijden van de IJssel tussen Westervoort en Dieren zijn de wandelaars op de rustposten in de watten gelegd. Op de laatste rustpost bij fruitkwekerij Stokhorst stond Dorpsraad Groessen klaar voor de wandelaars met fruit, frisdrank en een zomers biertje van Stadsbrouwerij Wittenburg.

Bij terugkomst werd door de wandelaars de verzorging en inzet van de vrijwilligers geroemd.

Team Liemers Posbankloop mag tevreden terugkijken op een mooi wandelevenement. In 2018, op de laatste zaterdag van juni, krijgen deze prestatietochten een vervolg voor wandelaars met de lange adem.

Linten

Door een miscommunicatie binnen de organisatie zijn er na de tocht op de route op de Posbank afzetlinten blijven hangen. Na enkele meldingen en klachten zijn deze zo spoedig mogelijk verwijderd. De organisatie betreurt deze situatie en zal bij de volgende editie hier 100% aandacht voor hebben. Tevens zijn ze op zoek naar een ander alternatief om de route uit te zetten. “Want plastic in de natuur, daar is niemand voorstander van”.

 

Dossier: Posbankloop
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen