Busstation verhuist naar definitieve plek in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl, Gerd Jan Dorland

DIEREN – Vanaf maandag 3 juli tot en met zondag 16 juli start de aannemer met het inrichten van een nieuw busstation. Het huidige (tijdelijke) busstation op de hoek van Harderwijkerweg en Burgemeester de Bruinstraat moet weg.

De aannemer van Traverse Dieren gaat vanaf begin augustus aan de westzijde van het station aan de slag met de bouw van de open tunnelbak.

Het busstation schuift iets naar het oosten en komt daarmee op haar definitieve plek te staan. De inrichting is nog wel van tijdelijke aard. Er komen een bushalte, invalidenparkeerplaatsen, een taxistandplaats, fietsenrekken en fietsenkluizen. De werkzaamheden worden op werkdagen uitgevoerd. Pas volgend jaar wordt het busstation definitief ingericht.

Verwachte overlast

Dieren blijft goed bereikbaar: alle wegen en voorzieningen blijven intact en er worden geen extra omleidingsroutes ingesteld. Wel kan het doorgaande verkeer op werkdagen te maken krijgen met enige overlast. Om het busstation goed aan te laten sluiten met de tijdelijke N348 is het nodig om het verkeer zo nu en dan een paar minuten ‘stil te zetten’. Op die manier kunnen de mannen van de uitvoering veilig werken.

Verkeersregelaar

Het tegenhouden en weer door laten gaan van het verkeer wordt geregeld door een verkeersregelaar. Volg en respecteer alstublieft zijn instructies!

(Bron: Traverse Dieren)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen