Zomerconcerten op Middachten De Steeg

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Op de zondagen in juli vanaf 11.30 uur klinkt er vanuit het openluchttheater van Middachten muziek van allerlei soort. Telkens treedt een ander muziekgezelschap op en zijn er diverse muziekstijlen te beluisteren.

Zondag 9 juli: Fay Lovski & Arthur Ebeling Art & Fay

Fay is de demoknutselaar en multi-instrumentalist en Arthur de zo ongeveer met zijn Gretsch gitaar vergroeide gitarist uit 80’s funkpunkband Jump Dickie Jump- bien étonnés de se trouver ensemble! Toen ze elkaar op een vrolijke jamsessie tegenkwamen bleek Fay alle deuntjes die Arthur van heel vroeger kende niet alleen óók te kennen maar ooit zelf uitgezocht te hebben op gitaar. In de kortste keren hadden ze een klein repertoire dat het midden houdt tussen Ray Charles en Nancy Sinatra, maar dan op gitaar.

Zondag 16 juli: Charlotte Haesen & Tobalita Strijkkwartet Cafe des Chansons

Charlotte Haesen, in 1987 te Amsterdam geboren, in Franstalig België opgegroeid, studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Odile en Charlotte maken een chansons-programma met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te draperen.

Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze brengen schitterend repertoire samen vol mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.

Zondag 23 juli: Ernst Daniel Smid & the Four Baritons

We horen vier baritonsaxofoons samen met een van de kleurrijkste mannelijke zangers van dit moment in een programma waarin hun verschillende achtergronden voorbij komen: popmuziek, klassiek, jazz, moderne muziek en misschien wel opera. Samen met de Vier Baritons maakt Ernst Daniël Smid de balans op van zijn glansrijke carrière.

Four Baritons is een uniek saxofoon kwartet, want het bestaat uit 4 prominente baritonsaxofonisten, Ties Mellema, Niels Bijl, coryfeëen uit de klassieke saxofoonwereld, Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande Jazz baritonsax, en Tini Thomsen, te horen in zowel popgroepen, jazzensembles als het Metropole Orkest. Ze spelen origineel repertoire en gewaagde arrangementen van bijvoorbeeld Beethoven en Led Zeppelin, en speciaal voor hen geschreven muziek.

Zondag 30 juli: Mike del Ferro & Jeroen van Veen

Minimal Jazz, een geïmproviseerde onderdompeling van klankgolven geïnspireerd op de ruimte, instrumenten en de musici. De muziek gaat van ritmische structuren van Steve Reich en Philip Glass via klank- sfeerbeelden die doen denken aan Keith Jarrett, Chick Corea en Ludovico Einaudi.

De twee pianisten hebben hun eigen muziekwereld en komen in deze improvisaties samen tot een nieuwe muziekbeleving. Hun liefde voor de muziek, de klank van het instrument piano zorgt voor een rustmoment in de hectiek van alledag.

  • CONCERTEN: Alle zondagen in juli om 11.30 uur. Tuin open vanaf 10.30 uur; kasteelrondleiding om 13.30 en 15.00 uur.
  • ENTREEPRIJS: tuin en concert volw. € 15,00; kind € 7,50. toeslag kasteel resp. € 3,00 en € 1,50. Digitale kaartverkoop (de prijs is dan voor volwassenen € 12,50) voor concert via www.riqqrheden.nl Reserveren is helaas niet mogelijk.
  • TOEGANKELIJKHEID: Het kasteel is, in tegenstelling tot de tuinen, helaas niet toegankelijk voor gebruikers rollator en rolstoel.
  • HONDEN kasteel en tuinen niet toegankelijk voor honden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen