Rheden zoekt nieuwe burgemeester, solliciteren kan tot 12 augustus

Foto: Foter.com

GEMEENTE RHEDEN – De profielschets voor de nieuwe burgemeester is vastgesteld. In de profielschets staat aan welke eisen de nieuwe burgemeester moet voldoen.

Solliciteren?

Uw sollicitatiebrief, CV en pasfoto kunt u richten aan Zijne Majesteit de Koning door tussenkomst van de heer C.G.A. Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem.

Profielschets

https://www.gelderland.nl/bestanden/Documenten/Gelderland/Bestuur-en-organisatie/Commissaris%20van%20de%20Koning/170710_gem_Rheden_vastgestelde_profielschets_nieuwe_burgemeester.pdf

Sollicitatie termijn tot 12 augustus

Na sluiting van de termijn (t/m 11 augustus 2017) maakt de Commissaris van de Koning een selectie uit de sollicitanten. Daarna neemt de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad het proces over.

Sollicitatiegesprekken en voordracht

De Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland maakt een eerste voorselectie, bestaande uit meerdere kandidaten. De vertrouwenscommissie nodigt deze kandidaten uit voor een of meerdere gesprek(ken). De vertrouwenscommissie bespreekt haar bevindingen eerst met de Commissaris van de Koning, vervolgens met de gemeenteraad. In een besloten vergadering beslist de raad of zij de aanbeveling van de vertrouwenscommissie overneemt.

Benoeming en installatie

De voordracht van de raad gaat naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De kandidaat spreekt met de minister, de benoeming komt op de agenda van de ministerraad en daarna benoemt de Koning de burgemeester.
De verwachting is dat de nieuwe burgemeester begin 2018 wordt benoemd.

Waarom is alles zo geheim?

Een groot deel van de inhoud van de procedure is geheim. De geheimhouding is om te waarborgen dat alle kandidaten dezelfde kansen krijgen en om hun privacy te beschermen.

Bron: https://www.rheden.nl/Organisatie_en_bestuur/College_van_B_en_W/Nieuwe_burgemeester

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen