Verpleegkundig Kinderdagverblijf Dea Dia opent haar deuren op 1 september

Foto: https://www.vkdv-arnhem.nl/

REGIO – Op 1 september opent Verpleegkundig Kinderdagverblijf Dea Dia haar deuren, een verpleegkundige dagopvang voor kinderen van 0 tot 5 jaar met een intensieve verpleegkundige zorgvraag.

Visie

“Zeker bij kinderen die speciale aandacht nodig hebben, moet ontzettend goed geobserveerd en geluisterd worden naar alles wat hij/zij (niet) laat zien en/of horen. Onze focus ligt op de individuele ontwikkeling van ieder kind waarbij we uiteraard ook de medische problematiek meenemen. We richten ons op de mogelijkheden in plaats van beperkingen en willen daarmee ieder kind zelfvertrouwen meegeven.” Aldus Linda Willems, Nanda Snijder, initiatiefnemers van dit gespecialiseerde kinderdagverblijf.

Verpleegkundig kinderdagverblijf

“Wij zetten ons ten volle in voor de groei en ontwikkeling van ieder kind! Samenwerking is daarbij een belangrijke factor.”  De Initiatiefneemsters starten een kleinschalige organisatie die zich richt op de opvang van kinderen met Intensieve Kindzorg. Door het bundelen van krachten op een fijne, veilige locatie verruimen zij de bestaande mogelijkheden tot goede opvang van deze groep kinderen en hun ouders.

Werkwijze

Omdat ieder kind uniek is en een unieke vorm van zorg nodig heeft, gaan Linda en Nanda graag uitgebreid met ouder en kind in gesprek alvorens een eventuele samenwerking tot stand komt. Zij luisteren daarbij graag naar de wensen, eisen en de visie van het gezin en natuurlijk specifiek naar wat voor het kind belangrijk is. Ook vertellen zij graag wat over henzelf, de visie en hun locatie en kunnen zij vervolgens samen met u kijken of ze aanvullend en ondersteunend in eventuele opvang kunnen zijn. De werkwijze is gebaseerd op hun eigen visie, de visie van ouders en de kwaliteitseisen die worden gesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en de Wet Kinderopvang.

Nieuw concept in de regio

Het dagverblijf zit in Arnhem maar is zeker belangrijk voor omliggende gemeenten omdat het een heel nieuw concept is in deze regio.

Heeft u interesse, bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan op: https://www.vkdv-arnhem.nl/ en https://www.facebook.com/vkdvarnhem/.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen