Velp voor Oranje krijgt een royale cheque voor een nieuw multimediaproject 

Foto: Rabobank Arnhem e.o.

VELP – ‘Help Elkander’ is het thema van een multimediaal document in beeld en geluid dat Stichting Velp voor Oranje wil laten maken ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in 2020. Het onderwerp richt zich op de overlevering van verhalen uit WOII in Velp bij Arnhem.

In dit dorp hebben meer dan 600 onderduikers de oorlog overleefd dankzij de hulp en moed van burgers uit alle lagen van de bevolking.

Het streven is om jongeren actief te betrekken bij de opzet van het project door hen zelf onderzoek te laten doen en/of vragen te laten stellen aan ooggetuigen.

Ondersteuning

Het initiatief wordt ondersteund door een Comité van Aanbeveling, bestaande uit de burgemeesters: Petra van Wingerden-Boers, van de gemeente Rheden en de heer J.H. Klein Molekamp, van de gemeente Rozendaal; en verder de heren Jan Terlouw, schrijver en oud-politicus; Guus van Kleef, directeur Omroep Gelderland en Ad van Heiningen, voormalig hoofdredacteur dagblad De Gelderlander.

De Fondsenwerving voor dit project is in volle gang. Op bijgaande foto ontvangen Velp voor Oranje bestuursleden Gety Hengeveld en Patrick Jansen een cheque ter waarde van €2500,– uit handen van directievoorzitter Jan Ummenthum van Rabobank Arnhem en omstreken. Het bedrag is beschikbaar gesteld door het Stimuleringsfonds van die bank.

Ook doneren?

Velpse en Rozendaalse organisaties hebben inmiddels ook al royaal gedoneerd. Particuliere donaties zijn welkom op: NL35 RABO 0310521742. Velp voor Oranje is een Culturele ANBI).

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.velpvoororanje.nl

Help Elkander