Dieren Noordoost: Schoonste wijk van Nederland!

Foto: Dino40

DIEREN – Op 25 maart was de landelijke opschoondag, dit was voor Dieren Noordoost ook het startpunt voor ‘De Schoonste wijk van Nederland’. Onder de vlag van Wijkplatform DiNO zetten buurtbewoners zich in voor een schone wijk, zonder hondenpoep en zwerfafval.

Werkgroepslid Elly:

“We wonen in zo’n mooie wijk, met veel groen. Laten we dat vooral koesteren. Het is zo jammer als dat vervuilt en er overal troep ligt. Iedereen wil wonen in een mooie wijk, waar zo min mogelijk ergernissen zijn. Ik heb zelf ook een hond en het is vervelend om aangekeken te worden op hondenpoep, terwijl ik het zelf opruim.”

Medewerkgroepslid Ellen:

“In de feestweek (16-23 september) willen we bereikt hebben dat we in de Schoonste wijk van Nederland wonen.”

Uit een eerdere bijeenkomst met hondenbezitters kwam het idee om de regels over honden, uitlaten en hondenpoep onder de aandacht te brengen. Daarom gaat de werkgroep Schoonste wijk op 28,29 en 31 augustus in de wijk actief met buurtbewoners in gesprek over een schonere wijk. Ook is er gevraagd om meer handhaving. In februari en ook nog vorige week is er in Dieren een boete uitgedeeld voor het laten liggen van hondenpoep. Dat kost €150!

Ellen:

“Eigenlijk zou handhaving niet nodig moeten zijn: het is onze wijk, waar we samen verantwoordelijk voor zijn.”

Wanneer?
Eind augustus staat het team van de Schoonste wijk drie keer in de wijk om met u in gesprek te gaan:
• Maandag 28 augustus, 19.30 – 21.00 uur: tegenover de Drieschaar (Meidoornlaan)
• Dinsdag 29 augustus, 12.00 – 13.30 uur: op het fietspad bij de Spar (Breukinklaan)
• Donderdag 31 augustus, 19.30 – 21.00 uur: bij het bankje achter de Wilgenhof

Verschillende acties
Op 25 maart is de eerste hondenpoepactie gedaan, waarbij Ellen en Elly met andere wijkbewoners hondenpoep hebben verzameld en op vier plaatsen in de wijk neergelegd met een bord erbij. Hoe is daarop gereageerd?

Elly: “Er waren niet zo veel reacties, maar mensen worden wel met de neus op de (stinkende) feiten gedrukt. Het is ook wel gênant dat wij die hondenpoep van andermans honden opruimen natuurlijk.” Iedere maand is een nieuwe hondenpoepactie gehouden. Met effect: de hoeveelheid hondenpoep is op veel plaatsen afgenomen. Daarnaast was er in maart een schoonmaakactie om zwerfvuil te ruimen en ook in september wordt weer een zwerfvuilopruimactie georganiseerd.

Meer informatie

Om van Dieren Noordoost de Schoonste wijk van Nederland te maken heeft de werkgroep de hulp van alle wijkbewoners nodig! Help mee door je eigen straatje schoon te houden en geen zwerfafval of hondenpoep te laten liggen. Het is zo simpel, als iedereen meedoet dan zijn ze echt de schoonste wijk van Nederland! Wilt u meer informatie of heeft u zelf ideeën? Neem dan contact met de organisatie op via [email protected].

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen