Provincie Gelderland zet drone in voor promotiemateriaal

Foto: provincie Gelderland

REGIO – Vanaf augustus 2017 bezit provincie Gelderland een drone. Deze drone gebruiken ze om in Gelderland foto- en videobeelden te maken. De beelden kunnen ze gebruiken voor communicatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan promotiefilms of flyers.

Pilot

De inzet van de drone is momenteel nog een pilotopdracht. Met deze pilot willen ze kijken of een drone een waardevolle aanvulling is ten opzichte van het huidige aanbod van fotografie en film. Ze maken beelden van Gelderland, die ze kunnen gebruiken voor communicatieve doeleinden.

Bescherming van privacy

Zij gaan zeer nauwkeurig te werk als het gaat om het maken van foto- en videobeelden. Van tevoren bedenken ze vanuit welke hoek ze opnames maken. Zo voorkomen ze dat personen herkenbaar zijn.

Als het onvermijdelijk is dat personen opgenomen worden, maken zij ze onherkenbaar. Beelden die geen personen laten zien, maar die wel de privésfeer van individuele burgers kunnen schaden, maken zij niet openbaar.

Veiligheid gegarandeerd

Tijdens het vliegen met de drone houdt provincie Gelderland zich aan vooraf opgestelde regels en de regelgeving van de luchtvaart. Hierdoor kunnen ze de veiligheid garanderen tijdens het gebruik van de drone.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen