Schrijfster Anna Enquist te gast in boekhandel Velp

Foto: Mona van den Berg

VELP – Schrijfster Anna Enquist geeft op vrijdag 8 september in boekhandel Jansen & de Feijter een lezing over het dichterschap van en haar vriendschap met dichter, prozaschrijver en vertaler Gerrit Kouwenaar.

Aanleiding is het verschijnen van haar laatste werk Een tuin in de winter, over haar herinneringen aan de in 2014 overleden dichter. 

Begin jaren negentig ontmoetten Anna Enquist en Gerrit Kouwenaar (1923 – 2014) elkaar op Poetry International in Rotterdam. Het was vriendschap op het eerste gezicht – al dachten sommige collega-dichters dat Kouwenaar een verhouding met haar had – en het begin van een langdurige omgang die zijn beslag kreeg in jaarlijkse bezoeken aan Kouwenaars huis in Zuid-Frankrijk, gezamenlijke literaire excursies in het buitenland en geregelde ontmoetingen in Amsterdam.

Een Tuin in de winter (De Arbeiderspers), een uitgave in de reeks Privé-domein, is het verhaal van die dichtersvriendschap: ‘Het enige wat ik, als vriendin en collega, wilde is het weergeven van mijn herinneringen aan Gerrit Kouwenaar voor het te laat is.

’Tegelijk met Een Tuin in de Winter verschijnt bij uitgeverij Querido een bloemlezing uit de gedichten van Gerrit Kouwenaar, ‘Van woorden gemaakt’, samengesteld door Anna Enquist.

Anna Enquist (1945), van huis uit psychoanalytica, werd als dichter en auteur bekend onder het grote publiek  met romans als Het Meesterstuk, Het Geheim en – over het verlies van haar verongelukte dochter – Contrapunt. Van 2014 tot 2016 was zij stadsdichter van Amsterdam.

De lezing begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro, inclusief een glas wijn of fris. Na afloop van de lezing zal er ruimte voor gesprek en signeren zijn.

Reserveren via www.eenpassievoorboeken.nl

(foto door Mona van den Berg)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen