Orgelconcerten Dorpskerk Rheden en Open Monumentendagen september 2017

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

RHEDEN – Op zaterdagavond 9 september, 19.30 uur, wordt weer gestart met de reeks september orgelconcerten in de Dorpskerk van Rheden. Het eerste concert op het 200 jaar oude Meere-orgel zal dan worden gegeven door Wim Roelfsema.

Roelfsema is als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse kerk kerk in Arnhem.

Wim RoelfsemaWim Roelfsema

Roelfsema zal van werken van verschillende meer en minder bekende componisten laten horen. Zo speelt hij ondermeer het Passacaglia van Buxtehude, Brahms, de Flötenuhr van Haydn en Kom Heiliger Geist van J.S. Bach. Van Louis Vierne speelt hij het Carillion de Longpont en van William Byrd The Bells of Osney. In totaal speelt hij op 9 september 11 composities.

Johan Luijmes

Het volgend concert, op zaterdagavond 16 september, wordt verzorgd door Johan Luijmes, stadsorganist van de Eusebiuskerk uit Arnhem.

Auke de Boer

Zaterdagavond 23 september bespeelt Auke de Boer, organist en beiaardier van Dokkum en Groningen, het orgel.

Piet Cnossen

De reeks van 4 concerten wordt op zaterdagavond 30 september traditioneel afgesloten door de ons aller bekende Piet Cnossen, de vaste organist van onze Dorpskerk.

Alle concerten beginnen om 19.30 uur. De toegang bedraagt € 5,00. Koffie of thee is gratis.

Verder attenderen we u graag op de Open Monumentendagen.

Deze dagen is de Dorpskerk voor bezoek en rondleiding op zaterdag 9 september geopend van 10.00 – 17.00 uur en op zondag 10 september van 13.00 – 17.00 uur. (NB. Op zaterdag is ook de oude begraafplaats aan de Pinkelseweg geopend).

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de activiteiten van Groep X? Kijk dan ook eens op de website http://www.groepx.nl onder het kopje “Agenda van Groep X”.

Iedereen is van harte uitgenodigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen