Gezelligheid met een vleugje nostalgie bij speciale actie Museum Velp

VELP – Na een kleine 3 weken voorbereiding stond er een leuke tentoonstelling rondom de clichés van de voormalige Middenstandsdrukkerij uit de Oranjestraat in Velp. 

Een kleine 100 bezoekers betraden het voormalige graanpakhuis naast de watermolen aan de Kennedylaan. De leeftijd van de gemiddelde bezoeker lag wat hoger, echter het enthousiasme en het plezier was er niet minder om. 
Menigeen kwam voor de oude clichés, anderen waren nieuwsgierig naar het oude pand en sommigen bezoekers hielden er hun eigen reünie op na! Dit laatste was zeker het geval voor de bijna 10 medewerkers die aanwezig waren van de voormalige drukkerij.
Oude foto’s en verhalen riepen weer heel wat nostalgische gevoelens bij deze club op. De clichés werden volop bekeken. Het is helaas nog niet mogelijk gebleken deze te benoemen. De pogingen hiertoe worden voortgezet. 
Voorlopig blijft de collectie nog bij elkaar en gaan partijen met elkaar in gesprek voor het vervolg. Dat nostalgische gevoelens voor Velp soms sterk zijn bleek wel uit het bezoek dat een echtpaar uit Veenendaal bracht aan de tentoonstelling. Zij waren speciaal hiervoor overgekomen. 
Het oude graanpakhuis van rond 1870, kreeg een beetje haar functie terug toen een oude gevulde jute zak naar boven werd gehesen. De organisatie van Museum Velp was heel blij met het gebruik van het pand. Speciaal voor deze gelegenheid ter beschikking gesteld door de familie Vennema van Troika Interieur. 
De organisatie van Museum Velp dankt iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan de tentoonstelling. Bijvoorbeeld de schenkingen van een aantal Velpsche Courant objecten voor de collectie van Museum Velp. 
Meer informatie; www.museumvelp.nl, Jan Withaar, 026-3620075.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief
2014-03-16-kennedylaan-velpse-clichs-017
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen