Vermoord in de strijd, War on Minerals

Foto: War on Minerals

VELP – Future For Nature Academy & studieverenging LaarX presenteren op dinsdag 12 september (2017) de documentaire ‘War on Minerals’ en een Q&A met documentairemaker Jacco Groen.

In 2012 werden wereldwijd 147 natuurbeschermers vermoord. Een van hen was de Nederlander, Willem Geertman. 

De documentaire ‘War on Minerals’ vertelt zijn verhaal. In de film onderzoekt Jacco Groen de ware toedracht van de moord en duikt dieper in de wereld van conflicterende belangen, waardoor natuurbeschermers zoals Willem in de vuurlinie komen te liggen. Na de vertoning van de documentaire zal maker Jacco Groen aanwezig zijn voor een Q&A.

Vanaf 18:30 bent u van harte welkom bij de documentaire avond op locatie Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp, hier zal een kopje koffie/thee voor u klaar staan. Om 19:00 zullen wij starten met het programma, rond 21:30 zal er gelegenheid zijn om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Let op! De documentaire is in het Engels met Engelse ondertiteling, ook de Q&A zal worden gehouden in het Engels.

De documentaire is een initiatief van ‘Bescherm de Natuurbeschermer’. Het project ‘Bescherm de Natuurbeschermer’ verbetert de veiligheid van bedreigde natuurbeschermers in verschillende landen overal ter wereld. Meer informatie (en hun petitie) is te vinden op www.beschermdenatuurbeschermer.nl

De Future For Nature Academy

FFN Academy is een nationaal netwerk van studenten en jonge afgestudeerden met een passie voor natuurbescherming. Door het organiseren van uiteenlopende activiteiten zoals lezingen, documentaire avonden, fotocompetitie en symposia creëren wij een platform voor mensen om elkaar te ontmoeten en samen plannen te maken voor een betere toekomst voor de natuur. FFN Academy is geïnspireerd door de winnaars van de Future For Nature Award en andere natuurbeschermers. De FFN-academy is sinds september 2016 actief en is opgericht en wordt gecoördineerd door Ignas Heitkönig en  Rascha Nuijten.

LaarX

Studieverenging LaarX is een non-profit organisatie verbonden aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en gericht op de opleiding Bos- en Natuurbeheer. LaarX is voor studenten en andere geïnteresseerden die extra kennis willen vergaren. LaarX organiseert lezingen, excursies en workshops binnen en buiten de Hogeschool, deze lezingen worden elke dinsdagavond gehouden en de excursies en workshops worden buiten de lessen om gepland.

Iedereen is welkom de toegang is gratis!!

Datum: 12-09-2017, Tijd: 19:00 – 21:30, Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein (Larensteinselaan 26a, 6882 CT Velp), Collegezaal Kapel

Meer informatie vindt u op:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen