Madierodam 2017

DIEREN – Nog een week en dan is de zomer vakantie voor onze regio voorbij. Maar voordat het nieuwe schooljaar van start gaat, kunnen de kinderen eerst nog een weekje meedoen aan Madierodam het thema van dit jaar is “Paniek op de Prairie”.

Afgelopen maandag konden kinderen zich nog inschrijven voor wie er toch nog mee wilde doen. Uiteindelijk werd na de inschrijvingen het startsein geven voor Madierodam 2017. Één van de belangrijke dingen zijn wel sponsoren en vrijwilligers zonder hen was Madierodam niet mogelijk geweest.

Er doen maar liefst 235 kinderen mee, waarvan 40 mini’s.

Rheden.nieuws.nl is de tweede dag een wezen kijken en werden hartelijk ontvangen met een heuse rondleiding.

Aan de hutten wordt nog steeds druk aan gebouwd sommige groepen hebben zelf de bloemetjes / plantjes al in de vensterbank gezet. Er wordt hard getimmerd aan de hutten. Maar ook hier zie je hoe belangrijk de vrijwillers zijn, het strikken van veters maar ook het maken van het dak bij het bouwen van hun hut.

Er wordt niet alleen gebouwd kinderen konden zelf diverse workshops doen zoals Jembe, stokbrood bakken, en knutselen met piepschuim. Tussen de middag konden de kinderen hun buik vullen met een broodje hamburger dat verzorgd werd door Camping de Jutberg.

De hele week kunnen kinderen nog lekker bouwen en spelen, zo is er donderdag een Polysportdag.  Deze dag wordt, zoals de naam al doet vermoeden, door Polysport verzorgd, de kinderen gaan dan heerlijk sporten!

Vrijdag is dan de afsluiting van madierodam kinderen stoppen om 13:00 uur met bouwen. Avonds is er de afsluitende feestavond met Madierodam’s got Talent en de ontmaskering van de Bende van drie. Vanaf 17:30 zijn de weer welkom en worden er frietjes verkocht.

Ook burgemeester Petra van Wingerden kwam nog op visite en bracht ijsjes mee voor alle deelnemers en vrijwilligers.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen