Isseltaler Musikanten gaan optreden in Südtirol

Foto: Isseltaler Musikanten

RHEDEN – De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden bestaan dit jaar 40 jaar. Als onderdeel van het jubileumjaar gaan zij twee optredens verzorgen in Zuid Tirol. Zij zijn uitgenodigd de Nederlandse bijdrage te leveren aan een groot traditioneel muziekfeest in Zuid Tirol.

Deze uitnodiging in het jubileumjaar van de Isseltaler Musikanten werd graag aanvaard. De muzikanten vliegen op zaterdag 2 september 2017 in alle vroegte naar Verona om van daaruit verder te reizen naar Tramin, waar ’s-middags het eerste optreden zal plaatsvinden.

In het eerste weekend van september wordt Tramin in Zuid-Tirol (Italië) weer omgetoverd tot een bolwerk van de blaasmuziek. Op zaterdag 2 september en zondag 3 september 2017 staat een groot muziekfestival op het programma, waar ongeveer 200 muzikanten uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Tirol hun muzikale kunnen zullen vertonen.

Het jaarlijkse muziekfestival is georganiseerd door de Bürgerkapelle Tramin. Dit grote harmonieorkest in ‘Nationaltracht’ staat onder leiding van Norbert Rabanser. Op initiatief van Norbert Rabanser (muzikaal leider van die Innsbrucker Böhmische) zijn de Isseltaler Musikanten opgenomen in de line-up van het festival. De Isseltaler Musikanten gaan twee optredens geven. Op zaterdag en op zondag. Op zondag treden de Isseltaler Musikanten op voor headliner Die Innsbrucker Böhmische.

Tramin ligt aan de ‘Südtiroler Weinstraße’. De festivalbrochure doet de volgende aanbeveling:

‘Die Besucher erwarten Tiroler Spezialitäten, edle Tropfen und vor allem gediegene Blasmusik. Zum Frühschoppen am Sonntagvormittag werden u.a. der berühmte “Schopf mit Plent” serviert und frische Weißwurst mit Brezen aufgetischt.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen