Uniek graffitiproject in Dieren van start

Foto: Pand31closeup

DIEREN – Jongeren en ouderen gaan samen een muurschildering op de muur aan het Ericaplein in Dieren maken. Op de verenigingsdag zaterdag 9 september in het centrum van Dieren geven de wethouders Constans Pos en Tjebbe Vugts het officiële startsein voor dit bijzondere project.

Dit gebeurt tijdens een graffitiworkshop voor ouderen waaraan u mee kunt doen!

Kennismaken met graffitikunst

De Denktank Kunst & Ouderen (in het leven geroepen door Cultuurbedrijf RIQQ) heeft een aantal projecten opgezet om ouderen meer in contact met kunst te laten komen. De leden van de denktank leek het leuk om kennis te maken met een voor velen onbekende discipline, de graffitikunst. Zo ontstond het idee om de muur van de sporthal op te knappen. Op dat plein zijn vaak jongeren te vinden. De ouderen en jongeren gaan nu samen een muurschildering maken.

Cultuurbedrijf RIQQ en de Verfbrigade zijn initiatiefnemers. Al snel werden de gemeente, buurtvereniging Stenfert en de ondernemersvereniging ook enthousiast. Dankzij bijdragen van de gemeente, diverse fondsen en een crowdfundingsactie werd het financieel ook mogelijk. Er is een ontwerp gemaakt dat op verschillende momenten aan de omwonenden is gepresenteerd.

Workshop voor ouderen

Er zijn workshops voor jongeren geweest en zaterdag 9 september is er ook een workshop voor ouderen waaraan iedereen mee kan doen. Het is gratis maar het is wel handig als u ons via de mail [email protected] even laat weten dat u mee wilt doen. Tijdens deze workshop is om 10 uur het officiële startmoment van het project.

Kom op zaterdag 9 september op 10 uur uur naar Diderna in Dieren. Het maken van de muurschildering start op 13 september en dit duurt 3 weken. Je kunt nog meedoen. Thomaz van Os en Jet Smeets ( 0313 – 415 603) vertellen graag hoe en wanneer! Op http://www.cultuurbedrijfriqq.nl is meer informatie te vinden.

 

'
article
105220
Op de verenigingsdag zaterdag 9 september wordt het officiële startsein gegeven
DIEREN – Jongeren en ouderen gaan samen een muurschildering op de muur aan het Ericaplein
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/105220/uniek-graffitiproject-dieren-start/
2017-09-01T14:47:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/09/01144705/Graffiti.jpg
Buurtvereniging Stenfert, Cultuurbedrijf RiQQ, de Verfbrigade, Dieren, gemeente Rheden, graffiti, Graffitikunst, ondernemersvereniging, rheden.nieuws.nl, workshop
Nieuws