Ristorante Rossetti kookt voor mensen met dementie

Foto: Foter.com

VELP – Op woensdag 20 september maken de koks van restaurant Rossetti een pastamaaltijd klaar voor de bewoners van afdeling Biljoen-Zuid van het Lorentzhuis. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de afdeling in Italiaanse stijl aangekleed.

‘Het begon natuurlijk met een grapje toen we als team uit eten gingen bij Rossetti. Op de vraag of het smaakte, antwoordden wij dat de kok ook zeer welkom was om voor onze cliënten te koken. Tot onze verrassing ging hij daar serieus op in,’ aldus Tamara Vriezema, medewerker van de afdeling.

Teamleider Renate Pelkman vult aan:

‘Bij Innoforte is het welbevinden van onze cliënten belangrijk. Welbevinden wordt onder andere bepaald door prettig wonen en door het gevoel dat je, ook al heb je dementie, nog steeds deel uit maakt van de gemeenschap. Met dit initiatief van de afdeling doen we recht aan dit streven. Voor onze bewoners is al die aandacht leuk. Italiaans eten is gezond en lekker. Het roept bovendien herinneringen op aan vroeger toen zij zelf nog uit eten gingen. Wij vinden het daarnaast ook heel bijzonder dat een Velps bedrijf op deze manier uitreikt naar onze cliënten. Een mooie invulling van ‘deel van Velp’ zijn, vinden wij. Innoforte heeft wat dat betreft een droom: wij willen er, samen met de wijken en winkels in Velp, naar toe werken dat mensen met dementie gewoon bij Velp blijven horen. Ook als ze in het Lorentzhuis of ’t Jagthuis wonen, blijven ze Velpenaren.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen