Inloophuis start programma Vrijetijdsbesteding

Foto: Inloophuis Dieren

DIEREN – Op maandag 2 oktober om 10.00 uur start het Inloophuis met haar nieuwe activiteit Vrijetijdsbesteding. In het kersverse verzamelgebouw ‘het Duynhuis’ bruist het van maandag tot en met donderdag van de activiteiten.

Op 2 oktober informeert het Inloophuis belangstellenden.

Om 10.00 uur en om 11.00 uur presenteert men het aanbod tot het einde van het jaar. Ook vertel men hoe alles in het werk gaat. In het Duynhuis is een hele vleugel van het gebouw ingericht voor vrijetijdsbesteding. In het atelier delen vrijwilligers hun talenten in keramiek, beeldhouwen, portrettekenen en schilderen. Voor deze onderdelen is aanmelden nodig vanwege een maximum aantal deelnemers.

Buiten deze ‘lessen’ om is het atelier vrij beschikbaar voor mensen die er hun hobby willen uitoefenen. In de Zaal kunnen mensen deelnemen aan groepsactiviteiten. Samen koffie drinken, een spelletje doen of creatief bezig zijn. Degenen die wat meer beweging willen kunnen ook terecht. Wekelijks is er Koersbal aangeboden door Koersbalvereniging de ‘Bijdraaijer’.

Vanuit het pand starten wandelingen in de omgeving. Tijdens de openstelling is er dagelijks een lunch waar iedereen kan aansluiten. Voor deze lunch geldt een bijdrage van € 1,-.

Deelname aan de activiteiten zelf is gratis.

Wel blijven gemaakte werkstukken eigendom van de Vrijetijdsbesteding. In een klein winkeltje wordt dit verkocht waarmee nieuwe materialen worden aangeschaft. Eventueel kunnen mensen hun werkstukken tegen kostprijs meenemen. Verder is er voor de meer actievelingen een klusploeg en tuinploeg. In het gebouw zijn altijd wel wat klusjes te doen en ook de tuin vraagt om onderhoud. Kortom er is een gevarieerd programma voor een brede doelgroep.

Centraal in het hele verhaal staan ontmoeting en contact.

De Vrijetijdsbesteding is er voor iedereen die behoefte heeft om wat meer de deur uit te zijn en andere mensen te ontmoeten. Of dat nu als deelnemer is of als vrijwilliger. Of allebei.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij één van de presentaties op maandagmorgen 2 oktober. Natuurlijk kan men die ochtend al aan de koffie of creatief aan de slag. De vrijetijdsbesteding is van maandag tot en met donderdag open van 09.30 tot 16.30 uur. De activiteiten zijn tussen 10.00 en 16.00 uur. Alleen een ochtend of middag aansluiten kan ook.

Mensen zonder vervoer en die geen gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld de Plusbus, nemen vooraf contact op met de Vrijetijdsbesteding. De organisatie kijkt dan of u opgehaald en thuisgebracht kan worden door de eigen Haal en Breng Service. U betaalt hiervoor een bijdrage van € 1,-. Ook voor deze service kan men nog vrijwilligers gebruiken.

Voor meer informatie neemt men contact op met Jos Meerssman van het Inloophuis. Hij is bereikbaar via 06-30455546 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen