Posbankloop is de weg kwijt

Foto: rheden.nieuws.nl

INGEZONDEN BRIEF – Probeer het je voor te stellen: de Tour de France zonder Champs Elysees, Wimbledon zonder gras, Formule 1 zonder de straten van Monaco, schaatsen zonder Thialf.

De TT zonder motorhoofdstad Assen, roeien zonder de Amsterdamse Bosbaan, de Vierdaagse zonder Nijmegen, een Elfstedentocht zonder bruggetje in Bartlehiem.

Je schrikt er niet van. Sterker nog, je moet heel hard lachen. Ondenkbaar, al deze dingen horen bij elkaar en kunnen nooit losgeknipt worden.

Behalve in Gelderland. Daar organiseren ze sinds dit jaar de Posbankloop zonder Posbank. Hij was jarenlang adembenemend mooi, vooral door die lange klim op de steeds stijler wordende Schietbergseweg.

De loper zwoegt naar boven, als alle lucht zijn longen heeft verlaten, doemt de verlossing op in het zonnetje: de Posbank. De glimlach breekt door, het grote genieten in het mooiste natuurgebied van Nederland is definitief begonnen.

De laatste 8 km gaan in soepele cadans. Dit pakt niemand je meer af. Tot dit jaar althans. Zonder Posbank geen glans. Laat het een eenmalige fout zijn.

In 2018 kom ik graag terug, maar dan wel voor de loop zoals hij hoort: dus met de Posbank!

Cor Ottens uit Leeuwarden

Posbankloop route

Dossier: Posbankloop
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden