Rheden eet smakelijk; rundvlees

Foto: ednl via Foter.com CC BY

COLUMN – De Media waaronder Rheden.nieuws.nl  meldde dat het besluit van de Rhedense gemeenteraad over nieuwe boerderij van Middachten in Ellecom wordt uitgesteld tot november. Dit omdat er veel bezwaarschriften zijn ingediend.

Langs de Eikenlaan net voor het viaduct over de snelweg tussen Dieren en Velp staat een boerderij met stallen voor een kleine 500 koeien. Middachten wijst op de economische noodzaak tot schaalvergroting en dat door het samenvoegen van drie boerderij het totaal aantal koeien niet toeneemt.

Een andere economische ontwikkeling is dat consumenten steeds vaker de voorkeur geven aan biologisch vlees en vee niet gehouden worden in grote stallen. Wakker Dier voert daar actie voor.

Dat het ook anders kan, bewijst biologische boerderij ‘De Wolfskuil’ op Middachten. Voor € 12,50 per kilo biedt De Wolfskuil een aantal keer per jaar vleespakketten aan van 10-15 kilo. De Herefords runderen hebben hun leven doorgebracht op de Lappendeken.

Uw columnist had graag gezien dat Middachten in plaats van de samenvoeging van boerderijen gekozen zou hebben voor drie extra biologische boeren.

Heeft u trek gekregen in runderstoof? Jeroen Meus serveert er frieten bij, Jamie Oliver houdt het eenvoudig of op Toscaanse wijze en tot slot met een lekkere knolselderijpuree.

Rheden: eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden