School de Holtbanck heeft een zwerfboek-station

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op vrijdag 6 oktober om 9.00 uur wordt er een zwerfboekenkast geopend op het IKC de Holtbanck. Er zijn 2 boekenkasten gemaakt door de Rotary Rheden en Rozendaal in de vorm van een ‘B’.

Een afgevaardigde van de Rotary zal samen met kinderen van de school de boekenkasten feestelijk openen. Deze kasten zijn bij elkaar geplaatst in de centrale hal, vlakbij de achter ingang van de school.

“Neem me mee, ik ben een zwerfboek”

Kinderen mogen uit de kasten een boek met de sticker “neem me mee, ik ben een zwerfboek” meenemen naar huis. Op de binnenkaft van het boek zit een sticker met een zwerfboekcode. Deze code kan je invoeren op de website en zo is het boek te volgen tijdens zijn zwerftocht.

Heeft een boek nog geen code dan kan je deze ook via de site aanmaken www.kinderzwerfboek.nl

Het is de bedoeling dat je het boek nadat het gelezen is weer laat zwerven. Dat betekent dat je het boek kan terugzetten in de kast op school of in een andere zwerfboekenkast of je laat het zwerven in bijvoorbeeld de sportkantine, camping, zwembad etc.

In Rheden staan er ook twee zwerfboekkasten in De Kroeseboom.

Kinderen van andere scholen zijn dus ook welkom om in de zwerfboekenkast op de Holtbanck te komen snuffelen en omgekeerd.

Kinderzwerfboeken zijn een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Speelgoedbank de Speelstoet, waar cliënten van Siza werken, helpt de school met het aanleveren van boeken.

Kom gerust met uw kinderen even snuffelen in de kast op IKC de Holtbanck aan de Arnhemseweg 30 in Rheden.

Nationale Kinderzwerfboekdag

Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Daarom is de eerste dag van de Kinderboekenweek uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. In 2017 is dit op woensdag 4 oktober.

Leuk om samen met je zus, vriendje, papa of oma te doen! Het is heel gemakkelijk: Duik in je boekenkast, vraag stickers aan (deze zijn gratis), plak ze op je boek en stuur het boek uit zwerven. Lees HIER meer hierover:

Kinderzwerfboek-station

Rheden.nieuws.nl liet in 2013 ook vele boeken zwerven in de gemeente. https://rheden.nieuws.nl/nieuws/26893/kinderzwerfboeken-in-gemeente-rheden/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen