Opkikker koffie ochtend en ANWB lichtbrigade in De Boecop

Foto:

DE STEEG – Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober is er weer volop activiteit in De Boecop in De Steeg. In de huiskamer van De Boecop doet de organisatie op vrijdag 6 oktober mee aan de landelijke “koffie morning” van Stichting Opkikker.

Stichting Opkikker zet zich in om gezinnen met een langdurig ziek kind een onvergetelijke Opkikkerdag aan te bieden. Even de zorgen van alledag loslaten om met elkaar als gezin mooie momenten te beleven. Er wordt gezorgd voor koffie en taart, u mag een vrijwillige bijdrage leveren zodat het taartmes aan twee kanten snijdt. Vanaf half 9 bent u van harte welkom!

Op zaterdag 7 oktober is De Boecop tussen 10:00 en 14:00 uur van een van de locaties van de jaarlijkse ANWB fietsverlichtingsactie (Lichtbrigade).

Al meer dan 130 jaar zet de ANWB zich in voor het vergroten van de verkeersveiligheid. Goed verlicht zijn is daarbij van groot belang, helemaal nu het vroeger donker wordt. Niet alleen voor u als fietser, maar ook voor u als automobilist. De Lichtbrigade, die bestaat uit vrijwilligers uit De Steeg, helpt u daarbij.

Waarom doen ze dat? Met ­ fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Samen maken we het ­ fietsverkeer veiliger!

Jong en oud is van harte welkom om met de fiets naar De Boecop te komen. Ze controleren de ­fiets en repareren de verlichting als dat nodig is. Ook controleren ze andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen of het zadel.

En heeft u zelf ook kwaliteiten die u graag een keer in zou willen zetten om een ander te helpen? Vertegenwoordigers van het initiatief ‘WeHelpen’ zijn aanwezig om dit initiatief toe te lichten.

De Boecop vindt u in de voormalig RK-kerk aan de Hoofdstraat in De Steeg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen