4e editie van de Posbank Cross-Duathlon er één om niet snel te vergeten

Foto: ReneeTijdink.nl

VELP – Met de aanhoudende regen was de 4e editie van de Posbank Cross-Duathlon er één om niet snel te vergeten. Met veel doorzettingsvermogen wisten bijna 300 atleten de tot nu toe meest uitdagende en spekgladde editie te volbrengen.

Gezien de omstandigheden hield de organisatie rekening met valpartijen. Los van wat schuivers hebben zich geen ernstige incidenten voorgedaan. Ondanks of misschien wel dankzij de non-stop regen vanaf 4 uur ’s morgens zal iedereen die erbij was zich deze editie nog lang herinneren.

De organisatie is dik tevreden over het verloop van het evenement en op internet stromen de lovende reacties inmiddels binnen. Vooral de unieke sfeer en de inzet van de enthousiaste vrijwilligers (van scoutinggroep de Markesteen en MTB Arnhem) zijn opgemerkt.

Aan de Posbank Crossduathlon deden deelnemers mee uit alle provincies en is voor een breed publiek toegankelijk. Van jong tot oud van getraind tot topfit. Dus ook topatleten waren aanwezig. De regerende Nederlandse Kampioenen Cross-Triathlon Linda van Vliet (Nijmegen) en Mark Hamersma (Veenendaal) waren de snelste man en vrouw.

Linda van Vliet wist de 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen te overbruggen in 2 uur 4 minuten en 25 seconden. Mark Hamersma had 1 uur, 45 minuten en 7 seconden nodig voor het pittige parcours rondom de Emma-Piramide. Bij de dames completeerden Riikka Vreeswijk-Kelja uit Gorichem (2e) en Dieuwertje Poort (3e) uit Nijmegen het podium.

Gaby van Caulil uit Arnhem wist bij de heren een mooie tweede plaats te behalen voor Nick van Tol uit Hilversum. Jolien de Gruijter en Rene Roelofs lieten zich gelden als snelste deelnemers op de korte afstand.

Evenals afgelopen jaren stonden er ook véél duo’s aan de start. Mountainbiker Erik van Laar en hardloper Caimin Stevens kwamen op de lange afstand als eerste over de meet. Rianne Hulshof en Tim van Leeuwen pakten de winst op de korte afstand.

Uitslagen via http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/sep/30/velp/index.html. Meer informatie via www,posbankcrossduathlon.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden