Dieren viert feest met dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Stichting Dieren met Dieren bestaat 15 jaar, tijd voor een leuk feestje, aldus de organisatie.

Dieren is best een leuk dorp. Het heeft met de Veluwe als achtertuin een mooi wildpark waar je regelmatig reeën, herten en wilde zwijnen kunt spotten.

Aan de voortuin ligt de IJssel en aan de overkant de uiterwaarden. Ga hier eens rustig zitten, je ziet weidevogels, ooievaars, hazen en waarschijnlijk ook een hengelaar die een baarsje uit de rivier haalt. Schapen, koeien en paarden staan in de wei. Dieren is een goede naam voor het dorp.

Veel mensen vinden Dieren ook saai, een slaapdorp. Er is geen Bijenkorf, geen professionele voetbalclub, geen grote bioscoop. Maar wel is er een goed NS station (zeker in de toekomst) en goede autoverbindingen, zonder files kun je je in een uur in de drukte van Amsterdam bevinden.

Dan is Dieren toch een mooie plek om weer tot rust te komen.

De Stichting Dieren met Dieren wil het dorp op de kaart zetten als een leuk dorp. Als je Dieren binnen rijdt zie je een mooi beeld van een dier. Veel steden en dorpen hebben alleen maar een “kombord”, in Dieren zie je meteen waar je bent, paard, ree, hert, zwijn, o ja ik ben in Dieren.

Er is door het dorp een wandelroute langs interessante plekken, je loopt het door dierenpootjes te volgen.

Alle huisdieren zijn welkom

Al 15 jaar wordt er het DierenmetDierenBuffet, een uniek evenement voor D(d)ieren georganiseerd. Alle huisdieren zijn welkom en krijgen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld aan een keurig gedekte tafel. Natuurlijk ontbreekt het bloemetje op de tafel niet.

Omdat dit evenement dit jaar 15 jaar wordt heeft de organisatie een paar cadeaus mogen ontvangen. Samen met Winkelcentrum Dieren en de Dierense Marktvereniging kunnen ze daarom dit jaar een extra groot feest vieren op zaterdag 7 oktober.

Dit is al begonnen met de selfiewedstrijd; mensen kunnen foto’s maken met hun favoriete dier. De makers van de mooiste foto’s mogen op 14 oktober met de bus naar Burgers Bush.

Er is de knuffeldieren wedstrijd, de winnaars gaan onder begeleiding van Natuurmonumenten een leuke, spannende tocht maken door de Dierense bossen.

Zaterdag 7 oktober de DierenmetDierenDag.

Op het Callunaplein staat er vanaf 12.00 uur een kinderboerderij, de foto’s van de selfie wedstrijd worden getoond in een pop-up store.

De winnaars van de Knuffeldierwedstrijd vertrekken met de huifkar om 13.30 vanaf het marktplein. Om 14.00 uur beginnen de Roofvogel- en Hondenshows op het marktplein.

Het evenement wordt afgesloten om 16.00 uur af met het traditionele Dierenbuffet op het marktplein. Kom allemaal, ze hebben voor bijna alle huisdieren wat te bieden. Hoe meer bezoekers, hoe unieker het feest. Welkom, namens Stichting Dieren met Dieren​

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen