Lezing over Mindfulness bij rouwverwerking in de Sprang te Velp

Foto: http://www.vrijzinnigenvelp.nl/

VELP – Mieke Ankersmid spreekt op zondag 22-10-2017 over “Mindfulness bij rouwverwerking” bij de Sprang aan de Dr. Fabiusstraat 12 te Velp. Aanvang 10:30 uur.

De laatste 10 jaar is er een toenemende belangstelling voor mindfulness en de betekenis hiervan voor de manier waarop we in ons leven staan. In deze interactieve lezing zal Mieke Ankersmid vertellen over het omgaan met verlies en hoe de praktijk van mindfulness daarin helpend kan zijn.

Ze vertelt vanuit haar werk en eigen ervaringen, er zal gelegenheid zijn vragen te stellen en ze zal de bezoekers meenemen in korte oefeningen. De lezing gaat in de meest brede zin van het woord in op de verwerking van verlies, rouw en traumatische ervaringen.

Voor iedereen is rouw een individueel en uniek proces, maar er zijn wel een aantal algemeenheden te benoemen om een verlieservaring goed te verweven in je leven. Het vraagt aandacht om zowel verliesgericht als herstelgericht bezig te zijn. Mindfulness-oefeningen kunnen ondersteunend zijn in dit proces.

Drs. Mieke Ankersmid is rouwtherapeut en mindfulnesstrainer. Zij werkt sinds 1995 op het gebied van ‘omgaan met verlies en verdriet’, door dood, scheiding, adoptie, ontslag, in individuele sessies en in groepen. Zij schreef verschillende boeken. http://www.ankersmid.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen