Dag van duurzaamheid in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – In  Nederland werd dinsdag 10 oktober voor de 9e keer de Dag van de Duurzaamheid gehouden, dat op initiatief van Urgenda wordt georganiseerd. Urgenda is de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken.

Er zijn diverse ondernemers die op deze dag hun diensten beschikbaar stellen en wordt er door hen voorgelezen op scholen.

Buitenbeentjes

Prinses Laurentien las vandaag bijvoorbeeld voor op Kasteel Groeneveld te Baarn, uit het boek ‘De wereld van voedsel’. In dit boek staan verhalen over voedsel, bijvoorbeeld het verhaal over buitenbeentjes, fruit wat niet de juiste vorm heeft voor verkoop in supermarkten.

Gelukkig zijn er supermarkten die juist ook de buitenbeetjes verkopen, ze smaken hetzelfde maar hebben misschien niet de perfecte vorm maar zijn net als die perfecte ‘broertjes’ eetbaar.

Jamie Lebbink

Op Basischool De Boomgaard in Dieren Noord-Oost kregen groep 3 en 4 bezoek van Jamie Lebbink, die zich voornamelijk inzet bij Natuurmonumenten als Boswachter voor de jeugd.  Vandaag ging ook Jamie voorlezen uit het boek, voor de klas om kinderen bewust te laten worden van duurzaamheid en uit te leggen wat duurzaamheid is aan de hand van het boek.

Na het voorlezen werd er nog nagepraat over duurzaamheid

‘Hoe gaan we met voedsel om en verpakking materiaal. Wist je dat we gemiddeld per persoon jaarlijks 40 kilo aan voedsel weggooien …. en dat een champignon een duurzaam product is? Zo wordt door een aantal bedrijven paarden- en kippenmest opgehaald bij boeren en manege. Deze mest wordt verwerkt en vervolgens gebruikt als voedingsbodem voor de champignons.’

School Van De Duurzaamheid

Gemeente Rheden organiseert op 27 oktober ‘De School Van De Duurzaamheid’. Voor meer informatie ga je naar http://www.schooldagvandeduurzaamheid.nl/rheden-activiteiten/, hier kan je zien welke scholen en ondernemers aan deze actie meedoen.

Dag van de Duurzaamheid 2017

Dag van de Duurzaamheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen