Presentatie ontwerp nieuwe muziektent Ellecom

ELLECOM –  Woensdag 25 oktober 2017 werd het nieuwe ontwerp gepresenteerd van de nieuwe muziektent aan alle belangstellenden in het MFC Nieuw Bergstein te Ellecom.

De Oranjevereniging Ellecom, Muziekvereniging Excelsior en Ellecoms Belang hebben samen meegedacht over het nieuwe ontwerp van de muziektent. Samen met architect Jan Rooding en gemeente Rheden presenteerden zij het ontwerp deze avond.

De ruim 35 aanwezigen werden welkom geheten door de voorzitter van de Oranjevereniging Theo van Berkel. Hij was blij dat alle partijen en inwoners van Ellecom samen tot dit prachtige ontwerp waren gekomen. Er waren verschillende wensen samengebracht, zo wilde de muziekvereniging een grotere muziektent en de Oranjevereniging een opener karakter, zodat er meer zicht was op het podium. De gemeente Rheden had meer aandacht voor het gebruik van milieuvriendelijke en hebruikbare materialen.

Architect Jan Roding heeft een ontwerp gemaakt waarin iedereen zijn wensen in terug kan vinden, een grote wens was een toiletgroep, permanente verlichting van het podium om zo vandalisme tegen te gaan, een opslag onder de vloer en zoveel mogelijk natuurlijke elementen zoals het gras op het dak om zo het natuurlijke groen samen te laten gaan in de omgeving, de planten en de bomen.

De gemeente Rheden zal het plan nog goed moeten keuren, maar men hoopt dat de muziektent klaar zal zijn voor maart 2018, dan viert Excelsior namelijk haar 125 jarig bestaan.

De muziektent uit 1947 brandde bijna een jaar geleden geheel af. De inwoners sloegen de handen in één en zamelden geld in met een benefietconcert afgelopen voorjaar, burgemeester Petra van Wingerden was hierbij ook aanwezig en dirigeerde het orkest Excelsior in een wedstrijd waarbij zij net tweede werd na Jan Roding.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk op: http://www.muziekvereniging-excelsior.nl

Muziektent Ellecom

Lees ook: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/95535/benefiet-voor-nieuwe-muziektent-in-ellecom/

https://rheden.nieuws.nl/nieuws/92427/politie-getuigen-brand-muziektent-ellecom/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen