Ouder-leerling-wisselochtend op het Rhedens Rozendaal

Foto: Het Rhedens Rozendaal

ROZENDAAL – Woensdag 15 november 2017 organiseert Het Rhedens Rozendaal een ouder-leerling-wisselochtend.

Kennismaken met de dagelijkse schoolpraktijk

Ouders en/of verzorgers van leerlingen uit het eerste leerjaar mogen die ochtend de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur, een aantal lesuren of gedurende de hele ochtend. Ouders maken tijdens deze dag op een bijzondere manier kennis met de dagelijkse schoolpraktijk.

In de schoenen van je kind

Op de ouder-leerling-wisselochtend stap je als ouder letterlijk een dag in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: één van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.

Huiswerk

Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het huiswerk is gemaakt, bij voorkeur door de ouder of leerling die meedoet. Er wordt gebruik gemaakt van de studieplanner. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt huiswerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat.

Te laat is TE laat

Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. Na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden. Schoolverhalen waarmee de leerling thuis komt, krijgen zo een extra dimensie.

School voor iedereen

Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap met een compleet onderwijsaanbod. In Rozendaal kan men terecht voor alle leerjaren van havo en vwo (atheneum en gymnasium). Het Rhedens Dieren heeft alle leerjaren vmbo en mavo alsmede onderbouw havo en vwo/vwo select met eventueel Latijn en Grieks (met aansluiting op de bovenbouw van Het Rhedens Rozendaal). Het Rhedens de Tender in Dieren, waar elke leerling individueel centraal staat, maakt het onderwijspakket compleet met praktijkonderwijs. Het Rhedens biedt alle mogelijkheden van een grote school, maar is heel persoonlijk van sfeer omdat het bewust kleinschalig is georganiseerd.

Kijk voor meer informatie over het Rhedens op: https://www.hetrhedens.nl/ 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen