Expositie met vijftig olieverfschilderijen van Anneke Boot

Foto: Anneke Boot

VELP – Van woensdag 15 t/m zondag 19 november staan de deuren open van villa ‘De Nord’ aan de Gravin Adalaan in Velp. Er worden meer dan vijftig olieverfschilderijen ten toon gesteld van de bekende Leidse schilderes Anneke Boot. Iedereen is van harte welkom.

‘Het begon 45 jaar geleden heel eenvoudig in Arnhem’, vertelt Anneke Boot. ‘Vrienden regelden dat ik kon exposeren in de lege etalages van modehuis Gerzon in de Roggestraat.’ En dat bleek het begin van een bloeiende schilderscarrière. Haar tentoonstellingen in Slot Zeist, Hotel Des Indes in Den Haag en Museum Slager in Den Bosch werden geopend door prominenten als Hans Wiegel, Antoine Bodar en kunstexperts als Ivo Bouwman en Frank Welkenhuysen van het TV-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’.

Tussendoor exposeerde ze ook in galeries in Londen, Monaco en Parijs. Schilderijen van Anneke Boot zijn het hele jaar op afspraak te zien in de sfeervolle villa van Gety Hengeveld in Velp; een permanente Huisexpositie dus.

Maar komende week zijn de meubels opgeslagen in de garage en is de woning omgetoverd tot een heuse galerie. Er worden meer dan 50 schilderijen getoond onder de titel 45 jaar exposities van Anneke Boot. Een overzicht van schilderijen uit de jaren 70 tot en met de meest recente, waaronder sneeuwgezichten in Velp, Rozendaal en Ellecom.

Eigen stijl

‘In het begin schilderde ik vooral Hollandse landschappen, schepen en grijze wintergezichten’, vertelt Anneke Boot. ‘Ik was (en ben) dol op de schilderijen van Breitner. Maar toen ik later naar Frankrijk reisde veranderden niet alleen de onderwerpen maar brak ook vaker de zon door.’

Ze werd geïnspireerd door de impressionisten Monet, Sisley en Isaac Israëls, maar ontwikkelde een geheel eigen stijl. Haar onderwerpen zijn origineel en de composities krachtig. Haar verftechniek is levendig en kleurrijk. Ze is inmiddels uitgegroeid tot een kunstenaar van internationaal niveau.

De overzichtstentoonstelling 45 jaar exposities Anneke Boot aan de Gravin Adalaan 2 in Velp (hoek Zuider Parallelweg) is op 15 t/m 19 november vrij toegankelijk van 11.00 tot 18.00 uur. Tel. 06-55884567 . www.annekeboot.com

huisexpositie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen