Wat gaat er met het kunstwerk “De Bron” bij het Vitensgebouw in Velp gebeuren?

Foto: www.velpschecourant.nl

VELP – Kunstenaar Piet Slegers kreeg in 1968 de opdracht van de toenmalige directeur van Waterleidingmaatschappij Gelderland, meneer Zandveld, het waterkunstwerk “De Bron” te maken. Het kunstwerk kreeg een plaats op het plein voor het nu zo genoemde “Vitensgebouw”.

De Bron - Piet Sleegers

Voorstel college van B&W

Het voormalige Vitensgebouw is verkocht en wordt gesloopt voor de bouw van 28 woningen. Het college van B&W van gemeente Rheden heeft een voorstel gedaan het kunstwerk te behouden en op te slaan op de gemeentewerf. Een werkgroep gaat vervolgens bekijken of er een goede plek te vinden is om het kunstwerk terug te plaatsen. Ook zullen er financiële middelen gevonden moeten worden aangezien de geschatte kosten, €65.000,– om het kunstwerk terug te plaatsen niet begroot zijn door de gemeente.

Bij het niet vinden van een alternatieve locatie en/of de financiële middelen binnen 2 jaar, zal het kunstwerk achtereenvolgens voor niets aangeboden worden aan de familie, of belangstellenden en indien er zich geen gegadigden melden zal het afgevoerd worden.

Michelnauer Tuff

Piet Slegers gebruikte voor het kunstwerk een rode lavasteen, Michelnauer Tuff, afkomstig uit een groeve in Michelnau in Duitsland. Deze speciale steen volgt in kleur de seizoenen: in vochtige perioden is de steen begroeid met mos en bij droogte is hij lichtrood van kleur.

Maar waar kan dit forse kunstwerk staan met een werkend watersysteem?

Jan Withaar Velpsche Courant: “Is er een oplossing? Wellicht een idee! De entree van Velp, vanaf het Velperbroekcircuit gezien. Er is daar water en een wadi en wellicht ook ruimte. Daarnaast heeft Velp altijd al een verbintenis gehad met kunst dus is de link bij de entree van Velp logisch! Tevens past het kunstwerk binnen de tijdgeest van de omliggende bebouwing!”

Kijk voor meer informatie op:

Piet Sleegers - De Bron

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen