Voormalig Dierens postkantoor wordt tandartsenpraktijk

Foto: Peter De Waard

DIEREN – Het voormalige postkantoor aan de Piersonstraat is van eigenaar veranderd. Binnenkort gaat er gestart worden met de verbouwing van het pand.

Een paar jaar al stond het TNT postkantoor leeg, het werd destijds te koop gezet voor 1 miljoen euro. Om kraken tegen te gaan is het pand later in beheer gegeven aan een organisatie die er voor zorgt dat het gebouw in goede staat blijft en toezicht houdt. Via dit bedrijf is er ruimte te beschikking gekomen, Hetty Creëert heeft daar tot voor kort gebruik van kunnen maken en heeft hier onder andere schilderscursussen gegeven. Zij is nu naar een school in Dieren Zuid verhuisd.

Ondertussen wisten ook anderen de weg naar het pand te vinden. Jong volwassenen die daar bijeen kwamen onder de luifel en op de parkeerplaats. Dit gaf veel overlast voor de buurt. Zo werden er straatraces gehouden met quads, vanuit auto’s werd er in wiet gehandeld en de buurt onveilig gemaakt.

Een aantal overburen en mensen die er langs liepen tijdens het uitlaten van de hond, voelden zich onveilig. Geluidsoverlast door geschreeuw en muziek was er regelmatig tot ver in de nacht. Op een gegeven moment was de maat vol en is er actie ondernomen.

De parkeerplaats werd afgesloten en de glazen toegangsdeuren dichtgetimmerd. Er zijn politie en coaches met de groepen in gesprek gegaan. Het punt was dat het hier niet om hangjongeren ging. Die hadden tenminste een alternatieve plek, zoals een jeugdhonk en eventueel begeleiding gegeven kunnen worden. Besloten werd dat men de toegang werd ontzegd. De overlast verdween geheel.

Recentelijk is het pand in andere handen overgegaan. IJsselstate tandartsen, gevestigd aan de Noorder Parallelweg, is de nieuwe eigenaar geworden. Zij gaat het pand rigoureus verbouwen met beneden de behandelkamers en boven kantoren. Omdat er zeer binnenkort begonnen gaat worden met de verbouwing, zijn er inmiddels bouwhekken geplaatst.

De verwachting is dat de tandartsenpraktijk in de 2e helft van 2018 haar deuren zal openen. Voor hoeveel geld het pand is verkocht, is niet bekend.

Bron: Buurtbewoner

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen