Unieke rondleidingen Koepelgevangenis Arnhem

Foto: Prison Experience

ARNHEM – Tijdens de tweede wereldoorlog is de Koepelgevangenis bezet geweest door Duitsers, waarna de Engelse deze Duitsers vervolgens weer konden opsluiten. Nog geen plannen voor 29 of 30 december 2017? Dan is dit je kans om tijdens een unieke rondleiding op een plek te zijn vol met geschiedenis.

Tijdens de unieke rondleidingen door (bijna) het hele gebouw worden alle facetten van 1882 tot 2017 behandeld.

Koepelgevangenis Arnhem

De Koepelgevangenis van Arnhem is al enige tijd niet meer in gebruik als gevangenis. Na de noodopvang voor asielzoekers kwam het indrukwekkende gebouw leeg te staan. Sinds januari is het in handen van Prison Experience, wat inmiddels is uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf.

Open dag 29 en 30 december

Al verschillende keren hebben zij de deuren al voor honderden bezoekers geopend. De vraag naar deze unieke rondleidingen is echter zo groot dat zij besloten hebben dit jaar nogmaals twee open dagen te organiseren.

Iedereen welkom

Op vrijdag 29 december is iedereen van harte welkom tussen 10:00 en 20:00 uur. Zaterdag 30 december zal dit zijn tussen 10:00 en 18:00 uur. Op beide dagen neem je deel aan een unieke rondleiding in de Koepelgevangenis van Arnhem

“De gidsen hebben allemaal in de gevangenis van Arnhem gewerkt als bewaarder.”

Entreetickets

Een entreeticket kost slechts 7,50 euro per persoon. Kinderen tot vier jaar mogen gratis mee. Helaas is het gebouw niet toegankelijk voor mindervaliden, omdat bezoekers tijdens de rondleiding veel trappen op- en af zullen gaan. Tickets zijn alleen te koop op de website.

Rondleidingen

De gidsen hebben allemaal in de gevangenis van Arnhem gewerkt als bewaarder. Zij weten als geen ander hoe het er hier aan toe ging. Zij zullen hun (spannende) ervaringen met de bezoekers delen tijdens een ruim uur durende rondleiding.

Koop nu een ticket

Gezien de grote belangstelling adviseren zij om niet te lang te wachten met het kopen van een entreeticket, want vol is vol. Tickets zijn alleen te koop via http://prisonexperience.nl/rondleiding/.

gevangenisKoepelgevangenis Arnhem

De Koepelgevangenis van Arnhem staat aan de Wilhelminastraat 16. Parkeren is gratis en kan op het terrein.

Prison Experience

Prison Experience is een bedrijf dat gevestigd zit in de koepelgevangenis van Arnhem. Zij hebben verschillende escaperooms, tal van spellen en organiseren teambuildingsuitjes. Tevens bieden zij complete arrangementen aan inclusief eten en drinken. Speciaal voor de 4 daagse in Nijmegen zullen zij weer onderdak bieden aan de wandelaars. Kijk voor meer informatie op www.prisonexperience.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen