Open huis bij Inloophuis Dieren

Foto: Inloophuis Dieren

DIEREN – Op vrijdag 15 december is er open huis bij het Inloophuis. Tussen 15.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om binnen te kijken. Directe aanleiding is de realisatie van de keuken. Hiermee is het ‘hart’ van het Inloophuis klaar voor gebruik.

Tijdens het open huis kan men kennis maken met de ruimten waar het Inloophuis over beschikt is. Sinds de verhuizing naar het Duynhuis zoals het verzamelgebouw heet, beschikt men over vijf ruimten. Centraal staat de Huiskamer. Hier is de dagelijkse inloop waar de organisatie al 25 jaar in een behoefte voorziet.

Aansluitend is de keuken waar in de toekomst allerlei kookactiviteiten plaatsvinden. Naast de Huiskamer beschikt het Inloophuis over een hele vleugel, ook wel de vrijetijdsvleugel genoemd. Hier is het Atelier, de Bibliotheek van Spullen met een winkeltje en een lokaal voor groepsactiviteiten.

Kom langs en ervaar waarom de vrijwilligers zo trots zijn op hun nieuwe onderkomen. Naast het bewonderen van de verschillende lokalen vertellen zij over de activiteiten die daar plaatsvinden. Hierbij staat behoefte aan ontmoeting en contact centraal, al is iedereen die het leuk vindt welkom.

Tijdens het open huis presenteren de vrijwilligers het keramieken, beeldhouwen, houtbewerken, portrettekenen, schilderen en andere creatieve vrijetijdsbesteding.

Het open huis is voor iedereen die interesse heeft in de mogelijkheden die de vrijetijdsbesteding biedt.

Voor zichzelf of voor iemand die baat heeft om er even uit te zijn en mensen te ontmoeten. De vrijetijdsbesteding, met elke ochtend vrije koffie inloop, is van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur open. Het wordt geheel verzorgd door vrijwilligers en deelname is behalve eetactiviteiten gratis.

Na de jaarwisseling zijn er ook op vrijdag activiteiten. Het Inloophuis is gevestigd in het Duynhuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63.

De ingebruikname van de keuken en de vrijetijdsbesteding wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeente en de provincie Gelderland en dankzij fondsen zoals het Oranje Fonds, het VSB-fonds, de Rabobank, Kansfonds, Buurtschap de Geërfden van Dieren, de Duitse Ridder Orde en het Fonds Van de Craats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen