Oliebollenactie Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt

Foto: Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt

VELP – Ook aan het einde van het jaar 2017 zullen weer vele leden en vrijwilligers van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt, druk bezig zijn met de voorbereidingen op en het bakken van de traditionele appelflappen en oliebollen (met of zonder krenten/rozijnen).

De gehele zaal zal weer voorbereid moeten worden voor het grote moment. Vele kilo’s deeg en appels, krenten en rozijnen zullen weer er doorheen gaan. Al dat deeg zal door de bakkers vervolgens in olie op precies de juiste temperatuur gebakken en gedraaid worden. Na het bakken gaan ze over op grote roosters waar de overtollige olie uit de bollen kan druipen. Daarna worden ze in een grote ruimte uit elkaar gelegd zodat ze goed kunnen afkoelen alvorens ze in de zakken verdwijnen om verkocht te kunnen worden. Uiteindelijk zullen er vele duizenden bollen gebakken zijn.

28 tot en met 30 december

Omdat er dit jaar op zondag niet gevent mag worden zullen de zakken met oliebollen en appelflappen verkocht worden vanaf 28 december tot en met 30 december.

Voor meer informatie over de prijzen of hoe u deze kunt bestellen kunt u terecht op de website www.vanderzandtvelp.nl. Naast het bestellen kunt u ook direct langskomen in zaal Odeon op De Beemd of in de verkoopwagen naast De Heer in de IJsselstraat (tegenover de Jumbo).

Natuurlijk hopen wij op 30 december alles verkocht te hebben zodat er een mooie opbrengst toegevoegd kan worden aan de clubkas van Mr. H.M. van der Zandt.

Wist u trouwens dat de Drum- en Showfanfare nog steeds leden kunnen gebruiken. Als u een instrument bespeelt of zou willen leren bespelen kunt u ook de informatie via de website http://www.vanderzandtvelp.nl terug vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen