Projectkoor Dieren zoekt koorzangers voor ‘Der Tod Jesu’

Foto:

DIEREN – De afgelopen twee jaar heeft een projectkoor onder leiding van dirigent Hans Schimmel steeds in het voorjaar toegewerkt naar een uitvoering op Palmzondag.

Ook in 2018 start er bij voldoende belangstelling weer een project.

Op woensdagavond 10 januari beginnen de repetities voor het volgende project; deze zullen plaatsvinden in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54 te Dieren.

Dit keer worden de koordelen gezongen uit het oratorium ‘Der Tod Jesu’ van Georg Philip Telemann. Een geliefd en bekend werk in de 18e eeuw. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de passionen van Bach worden er geen Bijbelteksten letterlijk geciteerd, maar het gaat veel meer over de verschillende persoonlijke emoties bij het lijdensverhaal.

Marieke Schimmel begeleidt de repetities op orgel en piano en tijdens de uitvoering werkt ook een strijkkwartet mee.

Naast de woensdagavond is er een repetitiedag gepland op zaterdag 10 maart. De uitvoering zelf is op Palmzondag 25 maart ‘s middags.

De contributie voor deelname aan dit project bedraagt 45 euro per persoon, inclusief bladmuziek en koffie/thee in de pauzes. Meer informatie en aanmelding via Ria van Voorst-Lockhorst via e-mail [email protected] of telefoon 0313-413010.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden