Petra Van Wingerden is benoemd tot Ereburger

DE STEEG –  Ter gelegenheid van haar afscheid als burgemeester is aan P. Van Wingerden-Boers het Ereburgerschap van de gemeente Rheden toegekend door de gemeenteraad.

Met dit ereburgerschap krijgt mevrouw Van Wingerden-Boers de hoogste onderscheiding die de gemeente Rheden kent. Hiermee wordt uitdrukking gegeven aan de grote erkentelijkheid voor haar bijzondere verdiensten voor de gemeente Rheden in haar functie als burgemeester in de periode juli 2004 tot en met december 2017.

Commisaris van de Koning, Clemsens Cornielje prees haar voor haar ‘vakvrouwschap‘, en mocht haar namens Koning Willem Alexander ridderen in de ‘Orde van Oranje Nassau!

Nicolle Olland nam afscheid namens het College van B&W:Het is niet voor niets dat de zeven dorpen op een prachtige manier afscheid van je hebben genomen. Als er ECHT nood aan de man is, dan is er een vrouw! We hopen dat je de rust kan nemen nu je stopt en willen je bedanken, en het ga je goed!

De heer Klomberg en Witteveen spraken namens de gemeenteraad:Zij was een betrokken burgermoeder en een zeer vakbekwame bestuurder, die zich met volle overtuiging en meer dan maximaal heeft ingezet voor haar inwoners en de gemeente Rheden”.

Na diverse andere sprekers nam Petra van Wingerden voor de laatste keer als burgemeester ook nog het woord, ze is heel erg trots op het Ridderschap van Oranje Nassau, dat ze mocht ontvangen. Ze had voor alle sprekers nog een bijzonder woord van dank. “Ik ga niet weg omdat ik het hier niet naar mijn zin heb,” en ze bedankte ieder dorp voor het prachtige afscheid dat ze kreeg van ieder dorp, “alle zeven dorpen.”  Ze had haar werk niet zomaar kunnen doen en bedankte ook daarmee nog eens alle bewoners van gemeente Rheden. “Dank je wel!” Als laatste daad hing ze de ambtsketen om de schouders van Nicole Olland, symbolisch, omdat zij haar taken waar zal nemen, totdat Carol van Eert op 18 januari beëdigd zal worden als burgemeester van de gemeente Rheden.

Het Takkekoor, bestaande uit medewerkers van gemeente Rheden zong nog enkele zeer toepasselijke liederen als afscheid van alle gemeentemedewerkers voor “Burgemeester Petra van Wingerden.

Tijdens de buitengewone raadsvergadering op woensdag 20 december ontving  Petra Van Wingerden-Boers ook de oorkonde en een blijvende herinnering die bij de toekenning van het Ereburgerschap van gemeente Rheden horen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Bekijk hier de bijzondere raadsvergadering:

<iframe src=”https://sdk.companywebcast.com/sdk/player/?id=f74afa87-1855-4710-b227-9e3777e81525″ width=”1280″ height=”720″ frameborder=”0″ allowfullscreen mozallowfullscreen webkitallowfullscreen></iframe>

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen