Rheden eet smakelijk en modern

Foto: Mike-Saechang-on-Foter.com-CC-BY-SA.jpg

COLUMN – De kruitdampen van Oud en Nieuw zijn opgetrokken, de vuurwerkenresten opgeruimd. De vloer die nog plakte van de champagne is weer schoongemaakt. Volgend jaar toch maar niet de fles in de deur van de koelkast bewaren.

Door het veelvuldig open en dicht gaan van de koeling, vloog de kurk toch wel erg makkelijk tegen het plafond en spoot de drank spijtig genoeg over de vloer in plaats van in de glazen.

Champagne komt overigens te koud uit de koelkast, dan gaat er te veel smaak verloren. Onder in de koelkast gedurende een paar dagen kan nog, beter is het om een koeler te vullen met een derde ijsblokjes en twee derde ijs. Als de fles daar een halfuur in staat, is deze gekoeld tot 8 -10 graden Celsius op de juiste temperatuur. Ook bier en witte wijn hoort niet in de koelkast: te koud.

In het kader van het nieuwe jaar een kleine vooruitblik op wat in 2018 modern is. ‘Modern’ is tegenwoordig ook een ouderwets woord. Hip, trendy, is dat beter? Uw columnist maakte kennis met het verschijnsel ‘mocktails’. Hieruit kunt u opmaken dat hij al enigszins op leeftijd is. Onder jongeren is dit alcoholvrije cocktail gebruik al langer in.

Albert Heijn biedt alleen al dertien mocktail recepten aan of deze acht van MiniMe.nl. Het is natuurlijk beter geen alcohol te gebruiken, zeker als je zwanger bent of nog moet rijden. De mocktail is een fris en smakelijk alternatief die er bovendien vrolijk uitziet en vaak vers fruit bevat. Mocktail is een woord dat is samengesteld uit het Engelse ‘mock’ dat ‘nep’ betekent en ‘cocktail’.

Ook gezond en trendy is Poké bowl en bovendien weinig werk. Het lijkt wel wat op sushi en komt oorspronkelijk uit Hawaï. Zowel met als zonder vlees of vis is het lekker. ‘Poké’ betekent visrestjes. Vissers maakte die restjes op met andere beschikbare ingrediënten in een kommetje opgediend. De vegetarische en vleesvarianten staan wat verder van het origineel af.

In Nederland zijn sinds kort al enige restaurants geopend die Poké bowl aanbieden. Ook in Arnhem. Uiteraard kunt u het ook thuis maken: Poké bowl met zalm en avocado, met tonijn en nog tien recepten.

Rheden eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen