Omruilen grijze container tot 28 februari gratis

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Sinds 1 januari is het afvalbeleid in de gemeente gewijzigd. Bewoners die hun grijze container willen omruilen voor een grotere of kleinere container, of een extra container willen, kunnen tot 28 februari 2018 de container gratis omruilen. Daarna betaalt u € 25,00 bezorgkosten.

Het afleveren van een extra container en het omruilen of inleveren van een ‘groene’ container kost € 25,00. Ruilt u meerdere containers in 1 keer, dan brengt de gemeente dit bedrag maar 1 keer in rekening.

Ook als u een container kwijt bent of als deze is gestolen, kunt u een nieuwe aanvragen. De afleverkosten zijn € 25,00. Heeft u nog geen ‘blauwe’ papiercontainer? Dan is de eerste levering hiervan gratis.

Elke woning is voorzien van 3 typen (mini)containers: (laagbouw)

  • Een container met een grijze deksel voor restafval.
  • Een container met een groene deksel voor groenteafval, fruitafval en tuinafval (GFT).
  • Een container met een blauwe deksel voor oud papier en karton.

U heeft de containers in bruikleen. Als u verhuist laat u de containers leeg achter bij uw woning.

Bent u onlangs verhuisd of is uw container kapot?

Bent u ergens nieuw komen wonen en wilt u een ander formaat container of mist er een container op het nieuwe woonadres? Is uw container buiten uw schuld om kapot gegaan of bij het legen in de huisvuilwagen gevallen? Dan kunt u gratis een nieuwe container aanvragen. Tip! Controleer ook meteen of er een afvalpas aanwezig is op het nieuwe adres.

Regel het zelf online

Het aanvragen of omruilen van een container kan eenvoudig bij de online Afvaldesk van SUEZ. Eventuele kosten betaalt u direct via iDeal. Houd uw inlogcode bij de hand. De inlogcode vindt u in de brief die u eind oktober 2017 van de gemeente heeft ontvangen.

Geen inlogcode
Heeft u geen inlogcode? Neem dan contact op met de SUEZ Servicelijn 0800 – 22 10 011.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen