Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen en isolatie van start in gemeente Rheden

Foto: http://www.elmg.nl

GEMEENTE RHEDEN – 10 januari, is er een gezamenlijke inkoopactie van zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie voor woningeigenaren in de gemeente Rheden gestart.

Voor de eigenaren is het interessant omdat zij zo op hun energierekening kunnen besparen. De gemeente Rheden organiseert deze actie omdat zij streeft naar een lager energieverbruik. Op donderdag 25 januari is er een informatieavond.

Vrijwel alle woningeigenaren in de gemeente Rheden ontvangen een brief met informatie over de actie. Woningeneigenaren met een huis gebouwd voor 1976 ontvangen een brief over de inkoop van isolatie en zonnepanelen. Huizen van na dit bouwjaar zijn beter geïsoleerd. Zij ontvangen informatie over de inkoop van zonnepanelen.

Door de grootte van het project en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen te bieden. Hierdoor kunnen mensen de zonnepanelen- en isolatie-investeringen nog sneller terugverdienen en genieten van een warmer en comfortabeler huis. De gemeente Rheden organiseert deze actie samen met het Energieloket ELMG en Winst uit je woning. Zij nemen de organisatie op zich en ontzorgen zo de deelnemers.

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven op www.elmg.nl/winstuitjewoning.

Warme voeten

Woningen gebouwd voor 1976 zijn vaak niet of slecht geïsoleerd en verbruiken hierdoor onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. Met vloerisolatie besparen mensen energie én wordt het huis een stuk comfortabeler. De vloer is warmer, waardoor zij minder last van tocht en koude voeten hebben.

Gunstige terugverdientijden

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen loont voor alle particuliere huiseigenaren. Dankzij voortschrijdende techniek en de dalende aanschafprijs van zonnepanelen is de terugverdientijd de laatste jaren sterk gedaald. Bovendien kan iedereen de btw over de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit levert hen 21% extra voordeel op.

De informatieavond

De gemeente Rheden nodigt alle woningeigenaren uit voor een informatieavond op donderdag 25 januari in het gemeentehuis van gemeente Rheden (Hoofdstraat 3, De Steeg).Van 19.00 tot 19.30 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen en staat de koffie en thee klaar. Van 19.30 tot 20.30 uur geeft de gemeente informatie over de collectieve inkoop van isolatie en van 20.30 tot 21.30 uur over de collectieve inkoop van zonnepanelen. Mensen die alleen geïnteresseerd zijn in zonnepanelen kunnen om 20.30 uur aanschuiven

Andere vragen over het verduurzamen van woningen

Inwoners die interesse hebben in andere manieren van verduurzaming, kunnen kijken op de website www.elmg.nl ELMG is het energieloket voor de gemeenten Rheden, Arnhem en Renkum en heeft veel informatie beschikbaar over alle vormen van energiebesparing en verduurzaming. Het loket heeft een website en een telefonische helpdesk.

Informatie en inschrijven

Op de site www.elmg.nl/winstuitjewoning vinden geïnteresseerden alle informatie over de collectieve inkoopactie. Heeft u geen internet of heeft u vragen? Dan belt u met de helpdesk op 023-5836936.

Energieloket Midden Gelderland

ELMG is het energieloket van de gemeente Rheden dat bewoners ondersteunt en begeleidt bij het verduurzamen van de woning. Het loket heeft een website met vragen en antwoorden over alle verschillende aspecten van verduurzaming, een telefonische helpdesk, biedt ondersteuning in de vorm van een keukentafelgesprek met een woonwenscoach en organiseert diverse andere acties zoals de collectieve inkoopactie met Winst uit je Woning. www.elmg.nl

Winst uit je woning

Winst uit je woning organiseert grootschalige gezamenlijke inkoopacties ter verduurzaming van gemeenten. Zij voorzien in enkelvoudige maatregelen zoals zonnepanelen, dak-, spouwmuur- en vloerisolatie tot aan volledig energie neutrale woningen. In de afgelopen vijf jaar hebben zij met 30 gemeenten inkoopacties uitgevoerd waarbij de actie in meerdere gemeenten tot vijf keer herhaald zijn. Omdat zij samen optrekken met gemeenten bereiken ze veel inwoners. Door de grootte van de projecten en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen te bieden. www.winstuitjewoning.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen