Actie tegen sluipverkeer in de Fuutstraat te Velp

VELP – Afgelopen vrijdagmiddag hebben bewoners van de Fuutstraat in Velp in samenwerking met de buurtcoach, de wijkagent en de veel kinderen die aan de Fuutstraat wonen een actie tegen sluipverkeer gehouden.

Verboden in te rijden, alleen voor AANWONENDEN

Sluipverkeer Fuutstraat VelpDit om onder de aandacht te brengen dat de Fuutstraat geen weg is voor sluipverkeer maar een weg welke uitsluitend door aanwonenden ingereden en gebruikt mag worden. Vooral in de ochtend-/avondspits wordt de straat steeds vaker gebruikt om de stoplichten en drukte bij het kruispunt van de President Kennedylaan en de Reigerstraat te omzeilen.

Gevaarlijk voor kinderen

Aan de Fuutstraat is een speeltuintje met een klein parkje dat dagelijkse gebruikt wordt door 10-tallen kinderen, ze wonen op de Fuutstraat en in de andere straten van de Vogelbuurt. De meeste kinderen en die zijn onder de 10 jaar! Bewoners en ouders hebben meermaals bij de gemeente aangegeven dat er sprake is van gevaarlijke situaties waarbij de spelende kinderen betrokken zijn.

De automobilisten rijden vaak te hard en zijn niet bedacht op de spelende kinderen die plotseling, achter een auto vandaan komen, of snel thuis iets willen pakken om zich mee te vermaken in de speeltuin.

Actie!

Bewoners, ouders van de kinderen en buurtgenoten willen met deze actie bereiken dat er meer bewustwording ontstaat bij die automobilisten die de Fuutstraat willen gebruiken als sluiproute op weg naar huis. Ze willen deze automobilisten hiermee oproepen dit niet meer te doen.

Sluipverkeer Fuutstraat Velp

Stop Sluipverkeer!

Afgelopen vrijdagmiddag deelde de wijkagent, met de kinderen waarschuwingen in de vorm van flyer uit, de volgende keer is dit wellicht een bekeuring. Daarnaast wil men als straat graag kijken naar een oplossing tegen het toenemende sluipverkeer ze gaan hiervoor graag verder in gesprek met de gemeente.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Sluipverkeer Fuutstraat Velp

 

 

gallery
112486
De automobilisten rijden vaak te hard en zijn niet bedacht op de spelende kinderen
VELP – Afgelopen vrijdagmiddag hebben bewoners van de Fuutstraat in Velp in samenwerking met de
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/112486/actie-sluipverkeer-fuutstraat-velp/
2018-01-12T12:36:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/01/12122632/Fuutstraat-11-1-18-008.jpg
Actie, Fuutstraat, Gevaar, Ongeval, rheden.nieuws.nl, Sluipverkeer, Velp
Foto's, Nieuws