Concert Ensemble Mont Franc op 21 januari 2018 in de Oude Jan

Foto: Ensemble Mont Franc

VELP – Op 21 januari 2018 om 15.30 uur geeft het Ensemble Mont Franc, een familie-ensemble, dat muziek maakt op oude instrumenten, dat wil zeggen authentieke instrumenten uit de barok of kopieën daarvan, een concert in de Oude Jan te Velp

Peter Frankenberg op barokhobo, Daniël Frankenberg op barokviool, Emmanuel Frankenberg op klavecimbel en Annika Stjernlöf-Frankenberg op barokcello.

Peter Frankenberg studeerde muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht en hoofdvak barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Peter is vaste hoboïst van de Nederlandse Bachvereniging sinds 1988. Daarnaast verleent hij regelmatig medewerking aan verschillende Nederlandse en andere Europese ensembles. Hij wordt als docent regelmatig gevraagd bij diverse cursussen oude muziek, bijvoorbeeld in Jeruzalem, Salamanca, Lissabon, Wallonië en Warschau.

Daniël Frankenberg begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen en sloot in 2013 zijn bachelorstudie klassiek viool af aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie heeft Daniël zijn grote liefde voor kamermuziek ontdekt. In de jaren aan het conservatorium is het strijkkwartet ‘Acanthus Kwartet’ opgericht. Na zijn bachelorstudie is Daniël in de vioolklas van Sebastian Hamann in Luzern (CH) aangenomen om zijn Masterstudie te doen. Al tijdens zijn studie in Zwitserland heeft Daniël vele concerten kunnen spelen met verschillende orkesten. Momenteel studeert Daniël barokviool in Freiburg im Breisgau en speelt hij in verschillende barokensembles in Duitsland, Zwitserland en in Nederland. In 2014 won Daniël de ‘Rabo-Burgemeester de Bruinprijs’, de culturele aanmoedigingsprijs van de gemeente Rheden voor kunstenaars die aan het begin van hun professionele loopbaan staan.

Emmanuel Frankenberg is zowel natuurhoornist als clavecinist. Hij studeerde de twee hoofdvakken klavecimbel en natuurhoorn, eerst aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en daarna aan het Conservatorium van Amsterdam. Emmanuel speelt in de ensembles Collegium 1704, the Goldfinch Ensemble, Capriccio Stravagante en heeft door Europa opgetreden met ensembles als Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto Copenhagen, het Orkest van de 18e Eeuw, het Nederlands Symphonieorkest, les Musiciens du Prince en andere. In 2015 won hij met het Goldfinch Ensemble de 2e prijs in het concours in Val de Loire, en in 2016 de 1e prijs in de Internationale Händel Festspiele Göttingen.
In oktober 2017 ontving hij de ‘Rabo-Burgemeester de Bruinprijs’.

Annika Stjernlöf-Frankenberg komt oorspronkelijk uit Zweden waar ze aan de Conservatoria van Malmö en Göteborg ritmiek en cello studeerde. Vervolgens studeerde zij barokcello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Annika is op dit moment werkzaam bij diverse kamermuziekensembles en orkesten in Nederland. Tevens is zij verbonden aan het “Centrum voor de kunsten de Lindenberg” in Nijmegen als docente cello.

Toegang 10 euro per concert; Vrienden van de Oude Jan betalen 8 euro, bezitters van een Gelrepas of CJP en jongeren tot 18 jaar 5 euro; kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur in de Oude Jan.

Voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Een toegangsbewijs uit de voorverkoop is tot 15.15 uur goed voor een verzekerde zitplaats. Vanaf 15.15 uur geldt voor alle bezoekers volgorde van binnenkomst in de kerk totdat alle zitplaatsen bezet zijn.

article
112550
het Ensemble Mont Franc is een familie-ensemble dat muziek maakt op oude instrumenten
VELP – Op 21 januari 2018 om 15.30 uur geeft het Ensemble Mont Franc, een familie-ensemble, dat muziek
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/112550/concert-ensemble-mont-franc-op-21-januari-2018-in-de-oude-jan/
2018-01-13T12:35:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/01/13123031/Ensemble-Mont-Franc.jpg
Concert, Ensemble Mont Franc, Frankenberg, Oude Jan, rheden.nieuws.nl, Velp
Nieuws